Osmaniye Müftülüğü

Osmaniye'de "Merkez-Taşra Buluşması"

Osmaniye İl Müftülüğü ev sahipliğinde "Merkez-Taşra Buluşması" gerçekleştirildi.

Abone Ol

Diyanet İşleri Başkanlığı "2024 Yılı Merkez Taşra Buluşmaları" kapsamında Osmaniye İl Müftülüğü tarafından "Dijital Dünyada Dini Değerlerin Temsili" konulu konferans programı gerçekleştirildi.

Osmaniye Cahit Zarifoğlu Kongre Salonunda gerçekleştirilen konferans programında Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Yurt Dışı Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Dursun Ali Coşkun ve Diyanet İşleri Uzmanı Fatih Yıldız din görevlileriyle buluştu.

Toprakkale İlçe Müftüsü Yakup Etik'in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşmasını İl Müftüsü Ali Çakmak yaptı. İl Müftüsü Çakmak, konuşmasında katılımcı ve misafirlere teşekkür ederek camia olarak birlik olmaya vurgu yaptı.

Din Hizmetleri Genel Müdür Dr. Şaban Kondi ise "Din görevlileri olarak çok büyük bir nimete sahibiz, çok geniş bir hizmet yelpazesine sahibiz. Halka hizmet Hakka hizmettir sözü gereği her zaman her yerde her koşulda İslam'a hizmette öncü olmalıyız. Bizlere vatandaşlarımızın çok ihtiyacı var." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığının hizmet alanlarından bahseden Kondi, "Cami hizmetleri, 4-6 yaş Kur'an kursları, ihtiyaç odaklı Kur'an kursları, gençlik kolları faaliyetleri, hastaneler, esnaf ziyaretleri yaşlı ve hane ziyaretleri ve daha bir çok alanda din görevlilerinin çalışma ve gayretlerine ihtiyaç var. Çok çalışmamız gerek. Ziyaret etmediğimiz yer, çalmadığımız kapı, gitmediğimiz yer kalmamalı." diye konuştu.

Yurt Dışı Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Dursun Ali Coşkun da "Dijital Dünyada Dini Değerlerin Temsili" konulu konferansını sundu.

Coşkun, "Temsili olmayanın tebliği olmaz sözü, sosyal medya için de geçerlidir. Vereceğimiz mesajı seçerek planlı programlı çalışmalar yapmalıyız. Hızlı etkili olmamız gereken noktalardan birisi de doğru sahih bilgiyi paylaşmamızdır. Dijital dünya hayatımıza değer kattığı gibi zarar da verebilir. Dezenformasyonla mücadele için doğru bilgiyi paylaşmalı, temsilcilerimiz, canlı yayınlarda özellikle hazırlıklı olmalı ve güvenilir kaynak kullanmalıyız. Yanıltıcı ve kasıtlı bilgiye karşı dikkatli olmalı, hızlı ve doğru bilgi vermeli, sosyal medya okur yazarlığını geliştirmeliyiz." ifadelerini kaydetti.

Konferansın ardından katılımcılardan gelen sorular cevaplandı.