Erzurum Müftülüğü

Pasinler'de hafızlar mehterle mezun oldu

Erzurum’da Pasinler İlçe Müftülüğüne bağlı Merkez Yatılı Erkek Kur’an Kursu’ndan mezun olan 21 hafız için icazet merasimi düzenlendi.

Abone Ol

Pasinler İlçe Müftülüğüne bağlı Merkez Yatılı Erkek Kur’an Kursu’nda  2023-2024 yıllarında hafızlık eğitimini tamamlayıp belge alan 21 öğrenci için hafızlık icazet merasimi düzenlendi.

Merasim İlçe Müftüsü Numan Öztürk, Kur’an kursu öğreticileri, öğrenci velileri ve öğrencilerin, Kur’an Kursu önünden başlayarak merasimin gerçekleşeceği İbrahim Hakkı Hazretleri Camii’ne salavatlar eşliğinde yürümesiyle başladı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı, cami önünde toplanan vatandaşlara hafızlarla gösteri sundu.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda selamlama konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Numan Öztürk, Kur’an kursunda eğitim gören öğrencilerin hafızlıklarını büyük bir emekle tamamladıklarını belirterek; mezun olan öğrencilere,  ailelerine ve hocalarına emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Hafızların heyecanına ortak olan İl Müftü Vekili Sebahattin Erdoğan ise hafızlığın önemine değinerek, mezun öğrencilere hafızlıklarını ömür boyu muhafaza etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Program, İl Müftü Vekili Erdoğan’ın yaptığı duanın ardından, hafızlık belgeleri ve hediye takdimi ile son buldu.