İstanbul Müftülüğü

Pendik’te 4 buçuk ayda hafız oldu

İstanbul Pendik İlçe Müftülüğü Kaynarca Mehmet Bayram Kur'an Kursu öğrencisi Feyza Nur Fincan 4 buçuk ayda, Elif Sude Günerigök ise 6 ay gibi kısa bir sürede Kur’an-ı Kerim’i ezberleyerek hafız oldu.

Abone Ol

Kaynarca Mehmet Bayram Kur'an Kursu’nda hafızlık eğitimine başlayan Feyza Nur Fincan 4 buçuk ayda, Elif Sude Günerigök ise 6 ay gibi kısa bir sürede Kur’an-ı Kerim’in tamamını ezberleyerek hafız oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen “Hafızlık Seviye Tespit Sınavına” katılan Fincan ve Günerigök, belge almaya hak kazandı.

Fincan ve Günerigök’i makamında ağırlayıp tebrik eden Pendik İlçe Müftüsü Musa Bilgiç, “Hafızlığını bu kadar kısa süreden öğrencilerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Ayrıca hafızlık yaptıran Gönül Mutlu hocamızı da tebrik ediyorum.” dedi.

Hafızlıkla yetinmemelerini gerektiğinin altını çizen Müftü Bilgiç, “Hafızlığın ardından artık Kur’an-ı Kerim’in anlamını kavramaya gayret göstermelisiniz. Bunun için ilk önce Arapça öğrenmeye başmalısınız. Rabbim, sizlere Kur’an yolunda istikamet üzere bir ömür nasip etsin.” diye konuştu.

Programın sonunda Bilgiç, öğrencilere hafızlık belgelerini takdim etti.