İstanbul Müftülüğü

Peygamber sevgisi salona sığmadı

İstanbul Ümraniye İlçe Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" temalı konferans düzenledi.

Abone Ol

Ümraniye İlçe Müftülüğü ile Ümraniye Belediyesi tarafından "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" temalı konferans gerçekleştirildi.

Ümraniye Haldun Alagaş Spor Kompleksi’nde düzenlenen konferans, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Konferansın açışında konuşan Ümraniye İlçe Müftüsü Abdulkerim Çelik, "Allah’ın Resulü bizlere kardeşim dedi. Sahabi efendilerimiz, 'Ya Resulallah biz senin kardeşin değil miyiz?' dediklerinde, 'Yok sizler benim ashabımsınız. Kardeşlerim beni görmediği halde bana inanan ve emanet etmiş olduğum emanete tam anlamıyla teslim olan kişiler. İşte onlar benim kardeşimdir.' dedi. Bugün Peygamber sevdasını özlerine taşıyan çok güzel bir toplulukla beraberiz. Bu özel günde bizlerle olan Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı hocamıza ve bütün katılımcılara teşekkür ediyorum." dedi.

Ardından kürsüye gelen Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu konferans gerçekleştirdi.

Programda konuşan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, programa katılan herkese teşekkür etti.

Programa, Ümraniye Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Ümraniye Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özen, din görevlileri ve öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Program, şiir ve ilahi dinletileriyle sona erdi.