DİTİB

Pforzheim DİTİB Fatih Camii'nde 30 yıllık başkan Okumuş’a vefa programı

Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinin Pforzheim şehrinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Fatih Camii’nde 30 yılı aşkın başkan ve yöneticilik görevi yapan Hasan Basri Okumuş için anlamlı bir ahde vefa programı düzenlendi.

Abone Ol

Emektar başkan Okumuş için düzenlenen veda programına bölgedeki DİTİB cami derneklerinin ve sivil toplum kuruluşların başkan ve yöneticileri, din görevlileri ile cami cemaati katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Pforzheim DİTİB Fatih Camii derneği emektar başkanı Hasan Basri Okumuş’tan görevi devralan Mahmut Demirer, kendisinin öğretmeni olduğunu ve çok şeyi ondan öğrendiğini söyleyerek, görev süresi içerisinde Fatih Camii için elinden geleni yapacağını ifade etti. Başkan Demirer, cami derneğinin kuruluşundan bugüne kadar ömürünü hizmete adamış emektar başkan Hasan Basri Okumuş’a teşekkür etti.

30 yılı aşkın DİTİB Fatih Camii’nde başkanlık ve yöneticilik yapan Hasan Basri Okumuş ise yeni seçilen başkan ve yöneticilere başarılar dileyerek, cami hizmetinin kendisine çok şey kattığını söyledi. Okumuş, “30 yıllık süre zarfında yaptığım işin çok titiz, düzenli olmasına gayret ettim. ‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır’ hadis-i şerif mucibinde, Allah rızası için çalıştım. Görev yaptığım süre boyunca bu şerefli görevin hakkını vermeye çalıştım. Caminin yönetiminde olmasam da bundan sonra hayri hizmetlere katkı sunmaya devam edeceğim” dedi.

Konuşmaların ardından eski yöneticilere camiye katkılarından ötürü hediyeler verildi.

Pforzheim DİTİB Fatih Camii başkanı Mahmut Demirer, Pforzheim ve Çevresi Türk Veliler Derneği başkanı Mümin Karaca, cami derneğinin kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen başkan Hasan Basri Okumuş’a teşekkür ederek, plaket takdim etti.