Adıyaman Müftülüğü

Prefabrik Mescitte engelli buluşması

Adıyaman İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü tarafından, "Vartana Prefabrik Kent Mescidi"nde engelli buluşması düzenlendi.

Abone Ol

Adıyaman İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü tarafından, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle Vartana Prefabrik Kent Mescidinde engelli buluşması düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, ilahi ve kasideler ile devam etti.

Engellilerin sadece bir hafta ile hatırlanmaması gerektiğini dile getiren Müftülük Engelli Koordinatörü Ali Çelik, şunları kaydetti:

"Allah katında değer, kişinin kalbinde taşıdığı sevgidedir. Sizler bu topluma Allah'ın birer emanetisiniz. O nedenle bizler emanet bilinciyle sizlere özel önem veriyoruz. Allah'a ibadet etmek isteyen kardeşlerimize en güzel imkânı sunmak için buradayız. Bu Rabbimizin bir imtihanıdır.

Peygamber Efendimiz dış görünüşe değil, ehliyete ve liyakate bakmıştır. Bu konuyla ilgili sahabenin hayatında birçok örnek vardır. Allah Resulü, gözleri görmeyen Abdullah bin Ümmü Mektum'u kendi yerine defalarca vekil olarak bırakmıştır. Aynı şekilde ortopedik engelli olan Muaz B. Cebel’i Yemen'e vali olarak görevlendirmiştir. Bu örneklerden ibret alarak hayatımızı şekillendirmemiz gerekir." 

Program, yapılan dua ve ikram ile sona erdi.