Prof. Dr. Aydemir, konuşmasında, gençlerin hayatta sorumluluk almaya geç başladıklarını belirterek, geçmişte esnaf olan babaların, işleri kademeli olarak devretmeye başladığını hatırlattı. Bu süreçte gençlerin, babalarından iş öğrenmeye başladığını ve zamanla işin ciddiyetini kavrayarak kasayı yönetmek, telefonlara bakmak gibi görevleri üstlendiklerini ifade etti. Aydemir, "Eskiden, bir baba esnaf olduğunda, çocuğunu yavaş yavaş işin içine dahil ederdi. Gençler; kasayı kontrol eder, ciddi işleri yürütmeye başlardı. Fakat bugün, gençler bu sorumlulukları almada geç kalıyor," dedi.

Gençlerimize Daha Fazla Sorumluluk Vermeliyiz…

"Ebeveynler, çocuklarını koruma adına sorumluluk vermiyor." 

Aydemir, ebeveynlerin çocuklarına duyduğu sevgiden dolayı onları fazla koruma altına aldıklarını ve bu durumun gençlerin hayatın zorluklarına karşı hazırlıksız kalmalarına yol açtığını belirtti. Ebeveynlerin, çocuklarını hayata hazırlamak yerine onları koruma eğiliminde olduklarını söyleyen Aydemir, "Ebeveynler, çocuklarına fazla koruma sağlamak adına, onları sorumluluklardan uzak tutuyor. Bu da çocukların hayatın zorluklarına karşı hazırlıksız kalmalarına neden oluyor. Çocuklarımızı seviyoruz, onlarla vakit geçirmek istiyoruz ama bu onları hayatın gerçeklerinden uzaklaştırıyor," diye konuştu.

Aydemir, gençlerin erken yaşlardan itibaren hayata atılması gerektiğini vurgulayarak, bu bilinçle yetişen çocukların ileride başarılı ve sorumluluk sahibi bireyler olacaklarını ifade etti. İnsanlık tarihine etki eden önemli kişilerin, genç yaşta büyük sorumluluklar üstlendiklerini belirten Aydemir, "İnsanlık tarihine en büyük etkiyi yapmış olanlar genç yaşlarda büyük sorumluluklar üstlendiler. Başarı, erken yaşta alınan sorumluluklarla gelir." dedi.

Gençler, hayatın gerçekleriyle yüzleşmeli ve yaratıcıya karşı sorumluluk bilincine sahip olmalı.

Gençlerin, hayatın zorluklarıyla yüzleşmesi gerektiğini belirten Aydemir, onları aşırı korumanın sorumluluk bilincini zedelediğini söyledi. Aydemir, "Gençler, hayatın sorumluluklarını almayan ve risklerini görmeyen bireyler olarak yetişiyorlar. Onları koruyarak aslında zarar veriyoruz. Gençler, hayatta başarılı olmak ve yaratıcıya karşı sorumluluklarını yerine getirmek için erken yaşta bilinçli bir şekilde yetiştirilmelidir," ifadelerini kullandı.

Bu açıklamalarla Prof. Dr. Halis Aydemir, gençlerin sorumluluk bilincine sahip olmalarının önemine dikkat çekerken, ebeveynlerin de bu sürece destek olmaları gerektiğini vurguladı.

"Günün Bereketi" yaz boyu hafta içi her gün saat 10.30’da Diyanet TV’de…