Malatya Müftülüğü

Prof. Aydemir: İşin başlangıcı ve sonunda Allah var

Malatya İl Müftülüğünce düzenlenen "Din Görevlileri Buluşması"nda konuşan Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Halis Aydemir, aidiyet ve sorumluluğun öneminden bahsetti.

Abone Ol

Malatya İl Müftülüğü tarafından "Din Görevlileri Buluşması" düzenlendi.

Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Halis Aydemir katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış konuşmasını İl Müftü Vekili Abdullah Sucu yaptı.

Ardından din görevlilerine "Aidiyet ve Sorumluluk" temalı konferansta konuşan Prof. Dr. Halis Aydemir, kulun aidiyetinin yalnızca Allah’a olması gerektiğini vurgulayarak, "Ana rahminden yapayalnız bir durumda iken kulu gören ve işiten yalnızca Allahtı. Kul dünyaya geldikten sonra, annesiyle bile sonradan tanışıyor. Yani işin başlangıcında ve sonunda Allah (cc) var. Bu kulun aidiyetinin ve sorumluluk alanın ne olduğunu gösterir aslında." dedi.

Mevla kelimesinin Arapça’da sahip ya da efendi anlamına geldiğini belirten Prof. Aydemir, "Peki anne ve babamız bizim mevlamız mıdır? Hayır. Zira bizim mevlamız yani iman edenlerin mevlası ayet mucibince Allah (cc)’tır. Kimse kimsenin mevlası değildir. Peki bir kimse, başkasına nasıl mevlalık iddia edebilir? Gerçek aidiyetini unutur da kendisini yaşatının, yönetenin ve yönlendirenin Allah (cc) olduğunu bilmezse başkalarına kul ya da Mevla olma iddiasında bulunabilir. Tıpkı Firavun gibi." diye konuştu.