Isparta Müftülüğü

Prof. Dr. Akpınar: Kur'an ve sünnet toplumu inşa ve ihya eder

Isparta'da "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu konferans veren Prof. Dr. Ali Akpınar, Kur'an ve sünnetin toplumu inşa ve ihya edeceğini söyledi.

Abone Ol

Isparta'da "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu konferans düzenlendi.

Isparta Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleşen programa, Konya eski Müftüsü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Akpınar konuşmacı olarak katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Biçer, "Bireyler ile toplum şahsiyetinin yeniden inşası için sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (sas) öğretilerinin tekrar hayat bulmasına ihtiyaç olduğu çok açıktır." ifadelerini kullanarak katılımcılara teşekkür etti.

Prof. Dr. Akpınar ise "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu konferansta "Peygamber (sas) bizim için güzel bir örnek, ona indirilen Kur’an-ı Kerim ve Sünnet bizlere en güzel rehberdir. Bunlar, insanın gönül dünyasını, insanın düşünce ve davranış dünyasını, aileyi, toplumu inşa ve ihya eder. Kısaca Kur’an-ı Kerim ve Peygamber (sas) sünneti hayatımızı inşa ve ihya eder." şeklinde konuştu. 

Mevlid-i Nebi konferansı çeşitli hediyeler ve ikramlarla sona erdi.