Gümüşhane Müftülüğü

Prof. Dr. Altuntaş: Eğitimde ahlak ve maneviyatla yol almalıyız

Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Altuntaş, müreffeh milletler seviyesine çıkmak için eğitimde ahlak ve maneviyatla yol alınması gerektiğini söyledi.

Abone Ol

Gümüşhane İl Müftülüğü, "2024 Yılı Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" kapsamında "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" temalı konferans gerçekleştirdi.

Program, Kemaliye Camii İmam-Hatibi Rafet Karadaş’ın Kur’an tilavetinin ardından İl Müftüsü Hüseyin Gün’ün selamlama konuşmasıyla başladı.

İl Müftüsü Gün, Allah’ın, insanları muhatap kabul ederek eşref-i mahlukat olarak en güzel şekilde yarattığına dikkat çektiği konuşmasında, "Günümüz dünyasında Filistin meselesi, Hz. Peygamber’in örnek yaşantısıyla öğrettiği şahsiyet inşasından yoksun insanlığın can acıtıcı en büyük dramıdır. Bu konu çerçevesinde Peygamber efendimizin şahsiyet inşasında olaylara nasıl yaklaştığı, bizim için çok önemlidir." dedi.

Konferansta, haftanın temasının Kur’an'dan kesitlerle sinevizyon gösterisi eşliğinde sunulması sonrasında Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Altuntaş’ın sunumu yer aldı.

Prof. Dr. Abdurrahman Altuntaş sunumunda, Hz. Peygamberin şahsiyet inşasında esas aldığı; iman, ilim, amel, güzel ahlak, aile ve çevre konularını hiyerarşik bir şekilde ele aldı. Altuntaş, günümüz zaafiyetlerinden olan eğitimin yozlaştırılmasının, milletler üzerindeki etkisine değinerek eğitimin, ilgi ve alaka isteyen bir konu olduğunu dile getirdi.

Prof. Dr. Altuntaş, “Müreffeh milletler eğitimle ve bu eğitimi içselleştirmekle ileri giderek medeniyette öncü konumuna ulaşmışlardır. Müreffeh milletler seviyesine çıkmak istiyorsak; eğitimde ahlak ve maneviyatla yol almak gerektiğini yeniden idraklere yerleştirmeliyiz." tespitinde bulunarak şahsiyet inşasının önemine dikkatleri çekti.

Konferans, Vali Yardımcısı Muhammed Deniz Kılınç, Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Altuntaş ve İl Müftüsü Hüseyin Gün tarafından 2024 yılında din hizmetleri alanında gayretleriyle öne çıkan din görevlilerinin teşekkür belgesiyle taltif edilmeleriyle sona erdi.