Muğla İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından Yatağan Müftülüğü ev sahipliğinde organize edilen "Değerleriyle Güçlü Ailem" konferansları kapsamında "Ailede Sorumluluk Bilinci" konulu bir program gerçekleştirildi.

Yatağan Gençlik Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ülfet Görgülü misafir konuşmacı olarak yer aldı.

Muğla Aile Semineri 44

Programa Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, İl Müftü Yardımcıları Sema Özbakış ve Erkan Saral, ilçe müftüleri, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Muğla Sorumlusu Uzman Vaiz Nesime Orman, müftülük personeli ve vatandaşlar katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Yatağan İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çetmi, açılış konuşmasında ailenin toplumdaki önemine dikkat çekti ve programın ev sahipliğini yapmaktan duyduğu onuru dile getirdi. Katkıda bulunan herkese teşekkür eden Çetmi, aile değerlerinin korunmasının gerekliliğine vurgu yaptı.

Muğla Aile Semineri 11-1Programın devamında ilahiler okunurken sonrasında kürsüye gelen Prof. Dr. Ülfet Görgülü, aile kavramı, İslam'ın aileye verdiği önem ve Müslüman bireylerin aile içindeki sorumluluk bilincinden bahsetti.

Prof. Dr. Görgülü, aile kurumunun toplumun temel yapı taşı olduğunu ve bu kuruma zarar vermeye çalışan unsurların bertaraf edilmesi gerektiğini belirtti.

Muğla Aile Semineri 33-1Etkinliğin sonunda Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, teşekkür konuşması yapıp programın önemine vurguladı.