Antalya Müftülüğü

Prof. Dr. Kumaş: Müslüman sorumluluk sahibidir

Antalya Manavgat’ta "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu konferans gerçekleştirildi.

Abone Ol

Manavgat Müftülüğü tarafından 2024 Yılı Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında, "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu konferans düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiği programa, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Kumaş konuşmacı olarak katıldı.

Program, Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması Türkiye 2. Kızılağaç Kenan Önder Kasapoğlu Camii İmam Hatibi Eyüp Ensar Kılıç'ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açış konuşmasını gerçekleştiren Manavgat İlçe Müftüsü Abdullah Eroğlu, Hz. Peygamberin bıraktığı en büyük miras olan Kur’an-ı Kerim’e ve sünnetine her zamankinden daha çok sarılmamız gerektiğini ifade ederek Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın önemine dikkatleri çekti ve salonu dolduran tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti.

Ardından ise Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2024 Yılı Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında hazırlanan "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" temalı sinevizyon gösterisi yapıldı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Kumaş ise "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu konferans gerçekleştirdi. Hz. Peygamber’in (sas) hayatından, sahabelerden ve Kur’an-ı Kerimden örnekler sunan Kumaş, şahsiyet inşasında en temel faktörün iman olduğunu, imanının da ibadetlerle ve güzel ahlakla kemale ereceğini, Müslümanın ihlasla ibadet eden ve sorumluluk sahibi insan olduğunu, kimlik ve kulluk şuurunun oluşmasında hiç şüphesiz Resul-i Ekrem’in en güzel örnek olduğunu ifade etti.