Muğla Müftülüğü

Şaban Ağa Camii’nde yıl sonu etkinliği

Muğla Yatağan ilçesi tarihi Şaban Ağa Camii’nde ÇEDES Projesi Yıl Sonu Etkinliği gerçekleştirildi.

Abone Ol

Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik Spor Bakanlığı ile müşterek yürütülen, “"Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" (ÇEDES) projesi kapsamında Yatağan İlçe Müftülüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte Şaban Ağa Camii’nde yıl sonu etkinliği gerçekleştirdi.

Yıl boyunca Gençlik Merkezi ve okullarda yapılan etkinliklere katılan öğrenciler için tertip edilen yıl sonu programına; Stratonikeia Antik Kenti kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çetmi, Şube Müdürü İsmail Mutlu, Şef Mesut Yavaşoğlu, öğretmenler ve çeşitli okullardan yüzün üzerinde öğrenci katıldı.

Stratonikeia Antik Kenti kazı ekibinden bir rehberin de eşlik ettiği programda İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çetmi, tarihi Şaban Ağa Camii hakkında öğrencilere detaylı bilgiler verdi. Öğrenciler özellikle cami avlusunda bulunan sadaka taşına yoğun ilgi gösterdi.

Öğrenciler cami ziyaretinden sonra Stratonikeia Antik Kenti ve burada bulunan hamam ve ziyaret yerlerini gezdi.

Programa ev sahipliği yapan Stratonikeia Antik Kenti kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, bu güzel organizasyon dolaysı ile başta Yatağan İlçe Müftülüğü ve İlçe Milli eğitim Müdürlüğü olmak üzere tüm öğretmen ve öğrencilere,  bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür etti.

Program çeşitli ikramların yapılması ve fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.