Sakarya İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından "Aile Çalıştayı" düzenlendi.

İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen çalıştay, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Çalıştayın açış konuşmasında çalıştayı, Aile ve Dini Rehberlik Bürolarının çalışmalarına ivme kazandırmak amacıyla düzenlediklerini belirten İl Müftü Yardımcısı Burhan Bilgin, "Din hizmeti çalışmalarımızda aileye yönelik gerçekleştirilen projelerin değerlendireleceği ve yeni proje çalışmalarının neler olabileceğinin konuşulacağı bir çalıştay olacaktır." dedi.

Çalıştay, Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Dr. Elif Arslan'ın "Türkiye Genelinde ADRB Çalışmalarının Değerlendirilmesi" konulu sunumuyla başladı.

Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Dr. Arslan,  ailenin ehemmiyetine vurgu yaparak son yıllarda evliliklerin azalması, boşanma oranlarının artması, cinsiyetsizleştirme çabaları ile birlikte ailede yaşanan kuşak çatışmaları, ailenin savaş, göç ve felaketlerden etkilenmesi gibi hususlardan dolayı ailenin korunması ve desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

Çalıştayda, Aile ve Dini Rehberlik Bürolarının çalışmaları, büroların karşılaştığı sorunlar, vatandaşlardan gelen sorular, 21. yüzyılın aile yapısı, Kur'an'da aile kavramı gibi birçok konu sunumlar eşliğinde anlatıldı ve istişare edildi.

Çalıştay programına, ilçe müftüleri, ADRB koordinatörleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı kuruluşlarda değerler eğitimleri derslerine giden din görevlileri katıldı.