Sakarya Müftülüğü

Sakarya'da 137 hafız icazet aldı

Sakarya Erenler İlçesi Bilge Hafız Kur’an Kursu ve Şehit Bülent Yurtseven İmam Hatip Ortaokulu hafızlık proje okulunda hafızlıklarını tamamlayan öğrenciler için icazet programı gerçekleştirildi.

Abone Ol

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında, Erenler Müftülüğü Bilge Hafız Kur’an Kursu ve Şehit Bülent Yurtseven İmam Hatip Ortaokulu hafızlık proje okulunda eğitimlerini tamamlayan hafızlar için "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi.

Serdivan Spor Salonunda Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı’nın katılımıylarıyla düzenlenen merasimde 137 öğrenciye icazetleri verildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Salih Akyüz, Ayasofya-i Kebir Cami Şerifi İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Sakarya Müftüsü Mehmet Aşık’ın açış konuşmasıyla devam etti.

Müftü Aşık konuşmasında "Hafızlarımızın mutluluğuna şahitlik etmenin ayrı bir güzelliğinin olduğunu, bu nedenle hafız kardeşlerimi tebrik ettiğimi belirtmek isterim. Onlar yürüyen Kur’an oldular. Hafızlık yapmak kadar yaptırmak da zor bir iştir. Hafızlarımızın hocalarını tebrik ediyorum." dedi.

Sonrasında kürsüye gelen Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Dr. Ahmet İşleyen yaptığı konuşmada Diyanet İşleri Başkanlığı ile yapılan  protokolün önemine değinerek İmam Hatip Ortaokulları ve Anadolu İmam Hatip liselerindeki eğitim öğretimin kazanımlarından bahsederek hafızlık proje okullarının önemini vurguladı.

Hafızlık törenleri merasimlerin en hayırlısı olduğunu söyleyen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, "Hafızlık sadece Kur'an-ı ezberlemek değil, onu yaşamaktır. Bu genç kardeşlerimiz, inşallah Kur'an-ı hayatlarının her anına yansıtarak örnek bireyler olacaklar. Peygamberimiz (sas) ‘sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenenleriniz ve öğretenlerinizdir’ buyurmaktadır. Kur'an-ı öğrenenler ve öğretenler burada Allah kendilerinden razı olsun yollarını açık etsin." dedi.

Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, hafızlığın öneminden bahsederek, "Hafızlarımızın ömrü boyunca yapacakları iş, imkanları doğrultusunda salih amel işlemek ve yapacakları vazifelerinde insanlara ibadetleri, inançları, ahlaki konularda muamelat konusunda destek olmak, yardımcı olmak, hakkı tavsiye etmektedir. Bütün hafızlar Peygamber Efendimizin varisleridir." diye konuştu.

Hafızların okuduğu kısa surelerden sonra Reisü’l Kurra Vekili Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Sedat Aydınlı’nın  yaptığı duaya hep birlikte amin denildi.

Hafızlığını tamamlayan 137 öğrenciye icazet belgeleri ve Sakarya İl Müftülüğü tarafından hafızlara verilen altın hediyelerinin takdimi ile program sona erdi.

Törene; Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, İl Müftü yardımcıları, siyasi parti üyeleri, dernek ve sivil toplum kuruluşları üyeleri, ilçe müftüleri, müftülük çalışanları, öğretmenler ile hafızlık icazetini alan öğrenicilerin aileleri katıldı.