Sakarya Müftülüğü

Sakarya'da “Bana Bir İlahi Söyle”  Yarışması düzenlendi

Sakarya Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından Sakarya’nın 16 ilçesinden kız ilahi gruplarının katıldığı bir ilahi yarışması düzenlendi.

Abone Ol

Sakarya İl Müftülüğünce hazırlanan program Serdivan Kongre Merkezi'nde yüzlerce öğrencinin kalımıyla gerçekleştirildi.

Programın ödül törenine katılan İl Müftü Yardımcısı Burhan Bilgin yaptığı konuşmada "Yarışmanın gerçekleşmesinde emeği geçen gençlik koordinatörlerimize, hocahanımlara teşekkür ediyorum. Sizlere, her zaman gençlere ve gençlik çalışmalarına desteğine şahit olduğumuz İl Müftümüz Mehmet Aşık hocamızın selamlarını getirdim. Bu salonu hınca hınç dolduran sizleri, ailelerinizi ve hocalarınızı tebrik ediyorum. Filistin temalı gerçekleştirilen il finalinin hayırlar getirmesini Yüce Rabbimizden niyaz ediyor, Filistinde zulüm altında olan Müslüman kardeşlerimizi unutmadığınız için ve ilçelerinizde birinci olarak il finaline  katıldığınız için hepinizi can-ı gönülden tebrik ediyorum." dedi.

Sakarya Gençlik Koordinatörü Hatice Meraklı, "Bana bir İlahi Söyle Projemizi yıllardır ilimizde kız öğrencilerimize yönelik devam ettirmekteyiz. Her ilçe müftülüğümüz ilk önce ilçe birincisini ilçe gençlik koordinatörümüz koordinesinde bir jüri huzurunda belirliyor. İlçe birincisi olan öğrencilerimizin hepsi il finalinde il birincisi olmak için yarışıyorlar. İl finalinden önce tüm kızlarımızı, annelerini, hocalarını bir piknik organizesi ile topluyoruz. Birlikte gerçekleştirilen piknikten sonra final programına geçiyoruz. Kız ilahi gruplarının adı birbirinden güzel çiçek isimleri oluyor.  Gül, yasemin, papatya, çiğdem, erguvan, lale gibi grup isimleri ile yarışıyorlar. Yarışma finalinde söylenen ilahiler ile birlikte sahne gösterileri de değerlendiriliyor. O kadar güzel sahneler icra ediyor ki çocuklarımız, tüm izleyen hanımları duygulandırıyorlar. Bu programın gerçekleşmesine büyük destek veren, gençlik çalışmalarına maddi manevi her daim destek veren İl Müftümüz Mehmet Aşık Hocamıza, il müftü yardımcılarımıza, ilçe müftülerimize, gençlik koordinatör ve yardımcılarımıza, çocukların hazırlanmasına emek veren kadın hocalarımıza ve evlatlarını yetiştiren ailelerine çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yarışmanın sonucunda jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirme neticesinde Akyazı İlçesi Erguvan ilahi grubu öğrencileri il birincisi, Serdivan İlçesi Açelya ilahi grubu öğrencileri il ikincisi ,Pamukova ilçesi Leylak ilahi grubu öğrencileri il üçüncüsü oldu.

Programa İl Müftü Yardımcıları Burhan Bilgin, Dr. Ravza Cihan, Şube Müdürü Cengiz Oruç, vaizler, Gençlik Koordinatörleri, Kur’an kursu öğreticileri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.