Sakarya Müftülüğü

Sakarya'da izciler yaz kampında buluştu

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye İzcilik Federasyonu arasında imzalanan protokol gereği Sakarya Müftülüğü tarafından kamp programı düzenlendi.

Abone Ol

Sakarya TİF Diyanet İzcilik Kulübünün lisanslı 97 İzci ve 19 İzci liderinin katıldığı "Yaz Kampı" 2 gece 3 gün sürdü.

İzcilik eğitimlerinin, istasyon çalışmalarının ve değerler eğitimlerinin içerisinde yer aldığı kamp programının açılış programına katılan Sakarya Müftüsü Mehmet Aşık, "Başkanlığımız ve İzcilik Federasyonu arasında imzalanan protokolün ilk gününden itibaren izcilik faaliyetlerini yakından takip etmekteyiz. İzcilik çalışmalarının bir disiplin gerektirdiği , gençlerin yaparak ve yaşayarak öğrendiği bu kampları çok önemsiyoruz. Burada 100 den fazla izci ve izci liderinin olduğunu görmek bizleri mutlu ediyor. Sakarya TİF Diyanet olarak bu sayıda gerçekleştirilen ilk kulüp kampının hayırlı olmasını izcilik kampının daha fazla izci ile gerçekleştirilmesi için tüm liderlerimizden daha fazla gayret göstermelerini istiyorum. Sakarya Müftülüğü olarak her zaman maddi manevi sizlerin yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Sizlerle her hafta bir araya gelerek izcilik çalışmaları yapan ve bugün sizleri buraya getiren izci liderlerimiz kıymetli hocalarımızı, siz kıymetli gençlerimizi bizlere emanet eden kıymetli velilerimizi tebrik ediyorum. Kampın gerçekleşmesi için çalışan İl Müftü Yardımcımız Dr. Caner Akdemir başta olmak üzere Din Hizmetleri Şube Müdürümüz İzci Lideri Cengiz Oruç’a Sakarya TİF Diyanet İl Sorumlumuz Süleyman Gül’e ve onunla birlikte tüm izci liderlerimize, kampın gerçekleştiği yeri bizlere tahsis eden Sakarya Büyükşehir Belediyemize, maddi manevi destek sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederim. Geleceğimiz olan siz gençlerimiz için çalışmaya, koşturmaya devam edeceğiz." dedi.

Müftü Aşık, izciler tarafından kurulan çadırları, kamp alanı faaliyetlerin gerçekleşeceği istasyonları, kamp yönetim merkezini gezerek kamp hakkında kamp yönetiminden bilgi aldı.