Şanlıurfa Müftülüğü

Şanlıurfa’da Hafızlık Tespit Sınavı yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen Hafızlık Tespit Sınavı’nın yapıldığı illerden biri de Şanlıurfa oldu.

Abone Ol

Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen "2024 Yılı III. Dönem Hafızlık Tespit Sınavı" tüm yurtta devam ediyor.

Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenen komisyonlar tarafından sözlü/mülakat şeklinde gerçekleştirilen Hafızlık Tespit Sınavı’nın yapıldığı illerden biri de Şanlıurfa oldu.

Sözlü/mülakat şeklinde gerçekleştirilen hafızlık sınavına müracaat eden hafız adayları, 70 ve üzeri puan almaları halinde başarılı sayılarak hafızlık belgesi almaya hak kazanacak.

Şanlıurfa, çevre il ve ilçe müftülüklerine bağlı Kur'an kursları ile kendi imkanlarıyla hafızlığı tamamlayan toplam 74hafız adayı, hafızlık belgesi almak için Şanlıurfa İl Müftülüğü bünyesinde yapılan sınavda ter döktü.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından merkezi illerde gerçekleştirilmesi planlanan 2024 yılı 3. Dönem Hafızlık Tespit Sınavı, Diyanet İşleri Uzmanı Arif Yıldırım komisyon başkanlığında Vaizler Nurullah Güngördi ve Deniz Seçilmiş katılımıyla Şanlıurfa İl Müftülüğünde gerçekleşti.

Sözlü olarak gerçekleştirilen hafızlık sınavına müracaat eden 33 erkek ve 41 kız hafız adayı öğrenciler arasında yapılan sınavda 70 ve üzeri puan alan adaylar başarılı sayılarak hafızlık belgesi almaya hak kazanacak.

26 Ağustos’ta başlayan sınav Perşembe gününe kadar devam edecek.