Giresun İl Müftülüğü ve Bulancak İlçe Müftülüğü tarafından “Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri kapsamında “Cami-Engelli Buluşması” gerçekleştirildi.

Bulancak Sarayburnu Camii’nde düzenlenen program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Engelli bireylerle bir araya gelen İl Müftü Yardımcısı Fatih Sarıgül, engellerin hep birlikte sevgi ve saygıyla aşılacağını vurguladı.

Sarayburnu Camii’nde ‘Cami Engelli Buluşması’ 03

İl Müftü Yardımcısı Fatih Sarıgül, 2024 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası teması olan “Hz. Peygamber ve Şahsiyet İnşası” bağlamında, engelli bireylere insan onuruna ve şahsiyetine yakışır şekilde davranılması gerektiğini belirterek, “Bütün insanlara olduğu gibi engelli insanlarımıza karşı da sevgi, saygı ve sorumluluk bilinciyle davranmak hepimizin görevidir. Engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin kalbine bir damla sevinç taşımak en faziletli amellerdendir. Engelli kardeşlerimizin yanlarında olmak, onlara hayatı kolaylaştırmak dini ve insani bir sorumluluktur. Engelli kardeşlerimizin hayata dört elle sarılmaları ve geleceğe umutla bakabilmeleri için sorumluluklarımızın idrakinde olalım. Engelleri nedeniyle, fiziksel, psikolojik ve sosyal açıdan zorluklar yaşayan kardeşlerimizle içten ve samimi bir yakınlık kuralım. Engelli kardeşlerimizin hayatlarını zorlaştıran bütün engelleri hep birlikte ortadan kaldıralım. Onlara hayatı kolaylaştıralım.” dedi.

Program Bulancak İlçe Müftüsü Cevat Erişti’nin duası ile tamamlandı.

Programa Giresun İl Müftülüğü Engelli Koordinatörü Güler Aydınoğlu, Bulancak İlçe Müftülüğü Engelli Koordinatörü Ahmet Karadeniz, din görevlileri, engelliler ve yakınları katıldı.

Sarayburnu Camii’nde ‘Cami Engelli Buluşması’ 02