15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında Şehit İsmail Kefal’in, Tirebolu’nun Karademir köyünde bulunan kabri ziyaret edildi.

Kefal'in aile kabristanlığında bulunan kabri başında Kur'an-ı Kerim okundu. Kur’an tilavetinin ardından Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, tüm şehitler için dua etti.

Şehit İsmail Kefal Kabri Başında Dualarla Anıldı 02

İl Müftüsü Kılıçbay şu niyazda bulundu:

"Ya Rabbi! Ülkemizin birlik ve bütünlüğüne, milletimizin hürriyet, irade ve bekasına yönelik 15 Temmuz gecesi yaşanan ihanete karşı durarak canını istiklal ve istikbalimiz için feda eden ve şehadet mertebesine ulaşan aziz şehidimiz İsmail Kefal’i ve tüm şehitlerimizi sonsuz rahmetine gark eyle Allah’ım.
Şanlı ordumuza ve güvenlik güçlerimize yurt içindeki ve dışındaki terörle mücadele operasyonlarında, karada, denizde, havada her zaman ve her yerde nusretinle ve kudretinle yardım eyle Allah’ım!

Vatanımızı, milletimizi, ezanımızı, bayrağımızı, devletimizi ilelebet payidar eyle Allah’ım. En mukaddes değerlerimize göz dikmiş olan dahili ve harici hainlere, düşmanlara fırsat verme Allah’ım. Onların bizler için kurmuş olduğu her türlü tuzakları, hile ve desiseleri kendi başlarına makus eyle Allah’ım."

Anma programına Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun Milletvekilleri Nazım Elmas ve Ali Temür, Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, Giresun Baro Başkanı Soner Karademir, Tirebolu Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan, İl Emniyet Müdürü Recep Güzelyazıcı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Özgür Özer, Sahil Güvenlik 73 Komutanı Yüzbaşı Emre Meral, Tirebolu Belediye Başkanı Bülent Kara, il ve ilçe protokolü ile şehit yakınları katıldı.

İsmail Kefal, Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızan hainlerin 15 Temmuz 2016'da başarısızlıkla sonuçlanan darbe teşebbüsünde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde tankların geçişine dur demek isterken şehit olmuştu.

Şehit İsmail Kefal Kabri Başında Dualarla Anıldı 01