Giresun Müftülüğü

Şehit ve gaziler minnetle anıldı

Giresun'un Espiye ilçesinde şehit ve gaziler için "Kur’an-ı Kerim Ziyafeti ve Dua" programı düzenlendi.

Abone Ol

Giresun Espiye İlçe Müftülüğü ve Espiye Belediyesi iş birliğinde Karaovacık Yaylası'nda şehit ve gaziler için "Kur’an-ı Kerim Ziyafeti ve Dua" programı düzenlendi.

Karaovacık Yayla Camii’nde düzenlenen programda, din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim okundu, ilahiler ve kasideler seslendirildi.

Espiye İlçe Müftüsü Osman Gülbe, "Milli Birlik Günü, Şehit ve Gaziliğin Önemi" konulu konuşmasında şehitlerin kanlarının son damlasına kadar vatanları için savaştığını ve unutulmaması gerektiğini söyledi.

Müftü Osman Gülbe, "Vatan savunması için binlerce şehit verdiğimiz vatan evladının ruhlarını bir kez daha şad etmek ve şehit ailelerinin acılarını paylaşmak, bir nebze olsun hafifletmek için Karaovacık Yayla Camii’nde anma programını gerçekleştirdik. Tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun, Allah onlardan binlerce kez razı olsun." dedi.

Bugün sahip olunan milli ve manevi kazanımların şehit ve gaziler sayesinde elde edildiğini  vurgulayan Gülbe, "Her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanmış olan bu güzel vatanımızın maddi ve manevi kalkınması için çalışmak, şehitlerimizin bize emanet ettiği vatana karşı en önemli vazifemizdir. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz." diye konuştu.

Müftü Gülbe, programı hazırlayanlara, emeği geçenlere, katkıda bulunanlara ve katılanlara teşekkür etti.

Ardından emekli Müftü İskender Bal tarafından, şehitler için okunan hatimlerin duası yapıldı.

Programa Espiye Belediye Başkan Vekili Selahattin Hürüz, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Bodur, Belediye Meclis üyeleri, daire amirleri, din görevlileri, kamu kurum ve kuruluşları ile STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.