Kastamonu Müftülüğü

Şeyh Şâbân-ı Veli ve Kastamonu Evliyaları anılacak

Kastamonu'da 29.Uluslararası Şeyh Şâbân-ı Veli ve Kastamonu Evliyaları Anma Haftası etkinlikleri dualarla başladı.

Abone Ol

29.Uluslararası Şeyh Şâbân-ı Veli ve Kastamonu Evliyaları Anma Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen program, Kale altı şelale mevkiinden Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesine İl Protokolünun Mehteran eşliğinde Huzura Davet Yürüyüşü ile başladı.

Programda konuşmalarını gerçekleştiren Kastamonu Valisi Meftun Dallı, şunları kaydetti:

"Tarihin her döneminde değerini koruyan Kastamonu şehitler diyarıdır, sahabe diyarıdır, şehzade şehridir, evliyalar şehridir. Hz. Pir Şeyh Şâbân-ı Velî Anadolu'da 4 önemli veliden biridir ve Kastamonu'nun manevi önderidir.

Türklerde İslam inancının sevgiyle, hoşgörüyle, yerleşmesine vesile olan Piri Türkistan Ahmedi Yesevi Hazretlerinin tedrisatından geçen dervişler, Anadolu ve Balkanların manevi fethini gerçekleştirmişlerdir. Maneviyatıyla yaşadığı yüzyıla ışık saçan Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Hazretleri de Kastamonu'muzu aydınlattığı gibi halifeleriyle Mısır, Hicaz, Pakistan, Kuzey Afrika ve Balkanlarda ilim irfan hizmetinde bulunmuştur. Ülkemizin her köşesinde ayrı bir renk ayrı bir koku olarak hak dostları bizi sarıp sarmalamaktadır Hak dostlarının dostluğu son derece kıymetlidir.

Bu vesileyle Şeyh Şaban-ı Veli ve Kastamonu Evliyalarını anma programının; şehrimizin tanınmasına, kültür ve turizmine de ayrı bir değer katacağına inanıyor ve bunu temenni ediyorum. Bu yıl ki programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Program İl Müftüsü Bekir Derin'in duası, hat sergisi açılışı ve yapılan ikramla sona erdi.