Siirt Müftülüğü

Siirt'te gençlerin hadis bilgisini artıran etkinlikte ödüller dağıtıldı

Siirt'te "Camiye Namaza Gel, Hadisleri Topla Büyük Ödülü Kazan" adlı proje kapsamında öğrenciler ödüllendirildi.

Abone Ol

Siirt İl Müftülüğü Ensar Camii Diyanet Gençlik Merkezince Diyanet İşleri Başkanlığı onaylı öncü nesil projesi kapsamında başlatılan "Camiye Namaza Gel, Hadisleri Topla Büyük Ödülü Kazan" adlı proje tamamlandı. 

"Mabedin Gölgesinde Bir Nesil" konulu etkinlikle düzenlenen final programı ile hediyeler dağıtıldı. Ensar Camii'nde yapılan ve 3 ay süren kampanyaya 8-16 yaş arası 120 öğrenci katıldı.

Siirt Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen "Mabedin Gölgesinde Yetişen Öncü Nesil" programı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Sinevizyon programının ardından, Siirt Valisi Kızılkaya, çocukların ve gençlerin bu tür zararlı etkilerden korunması için iyi bir şekilde yetiştirilmesi gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Maksat, gençliğimizi, neslimizi, çocuklarımızı eğitmek. Çünkü biliyoruz ki çocuklarımız bizim yarınlarımız. Biliyoruz ve görüyoruz ki günümüzde aile kurumunu korumak önemlidir .Bizi biz yapan milli ve manevi değerlerimiz var. Bizlerde çocuklarımızı ve gençlerimizi çok iyi yetiştirmemiz ve onları bu zararlardan korumamız gerekiyor." dedi.

Özellikle, "Her şeyin görüneninden görünmeyene gitmek" ifadesiyle, sadece görünen yüzeydeki başarıların değil, bunun arkasındaki emeği, çabayı ve fedakarlığı da takdir etmek gerektiğine dikkat çeken Müftü Pinal İse şu şekilde konuştu:

"Görevimizi biz hakkıyla yapamazsak yarınlarımızı gerçek manada inşa etmiş olamayız"

"Biliyoruz ki toplumların gücü vardır. Eğer toplum, gerçek manada bu güce sahip olursa, ayakta kalır. Bilmek, üretmek ve yönetmek, toplumun gerçek manada dinamiğini oluşturur. Önce bilmek ile başlıyoruz. Şöyle geçmişimize baktığımızda, tarihimizde gurur duyduğumuz, gezerken onur duyduğumuz birçok esere tanıklık ederiz. Bugün evlatlarımız burada, hak ettiklerinin çok azı sayılabilecek bir ödülü almak için buradalar. Aslında bu çocuklarımız Ramazan ayı içerisinde öncü nesil olarak bizlere bir ders verdiler. Puanları topladılar, istenilenleri yaptılar ve ödülü almayı hak ettiler. Ama bize gerçek manada verdikleri ders şu: "Her şeyin görüneninden görünmeyene gitmek." Bu yavrularımızın arka planını anlamak gerek. Arka planda, başta Ramazan Hoca, Gençlik Kolları Başkanı ve yardımcıları olmak üzere emek veren herkes, görünmeyen kısmı gibidir. O görünmeyene bir hastalık isabet eder veya bir tembellik vurursa, o görev hakkıyla yerine getirilemezse zamanla görürüz ki tıpkı ağacın yaprakları gibi açmaz, meyveye durmaz olur. Görevimizi biz hakkıyla yapamazsak yarınlarımızı gerçek manada inşa etmiş olamayız."

Hayırsever ve sponsor olan Zekeriya Altunkum, Peygamber Efendimiz'in öğretilerini çocuklara aktarmanın toplum için önemli bir model proje olduğuna vurgu yaptı.

Altunkum, "Mabedin gölgesinde yetişen öncü nesil projesinin önemli olduğuna dikkat çekerek bundan sonra bu tür organizasyonlara her zaman destek vereceğini kaydetti.

Etkinlik kapsamında, çocuklar üç ay boyunca proje kapsamında aldıkları eğitimde öğrendikleri hadisleri okudular. Daha sonra ilahi dinletisi gerçekleştirildi.

Çocuklar, proje boyunca gösterdikleri başarılar doğrultusunda ödüllendirildi. Ödül töreni sırasında çocukların mutluluğu ve heyecanı dikkat çekti. 

Programa Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya Siirt milletvekili Mervan Gül Siirt müftüsü Şakir Pinal, Siirt il müftü yardımcıları kurum müdürleri vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.