Yurtdışından

Yeni Pazar Din Hizmetleri Ataşeliği'nden anlamlı ziyaret

T.C. Yeni Pazar Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşeliği tarafından Gazi İsa Bey Medresesi ve Ebu Hanife Din Eğitim/Kültür Merkezi ziyaret edildi.

Abone Ol

T.C. Yeni Pazar Başkonsolosluğu Yeni Pazar Din Hizmetleri Ataşeliği çalışma bölgesinde yer alan Sırbistan İslam Birliği Meşihat idaresine bağlı bulunan Ebu Hanife Din Eğitim/Kültür Merkezi ve cami ziyaret edildi. 

Ayrıca bölgede yapımı devam eden ve büyük bölümü bitirilerek yakında hizmete açılacak olan Gazi İsa Bey Medresesi/Kur’an kursu, yurt binaları ve cami de ziyaret edildi. 

Syenitsa bölgesindeki söz konusu yerleşkeler ile din eğitim merkezleri ve camilerin yapımına katkısı bulunan, Sırbistan’da Müslüman nüfusun yoğun olarak yaşadığı Sancak bölgesindeki kanaat önderlerinden olup aynı zamanda da mezkur din eğitimi müessesesinin idareciliğini yapan Kemal Mahmutoviç, inşası tamamlanan merkezlerde ifa edilen din hizmetleri ile öğrencilere ve gençlere yönelik din eğitimi projeleri yanında, Kur’an kurslarında yeni kullanılmaya başladıkları ve Peygamber Efendimiz’in (sas)  Sireti ve İslam tarihinin anlatıldığı VR (sanal gerçeklik gözlüğü) gibi dijital eğitim materyalleri hakkında bilgi verdi.

Syenitsa Bölgesindeki Ebu Hanife Din Eğitimi/ Kültür merkezi yöneticilerine, Din Hizmetleri Ataşesi Mehmet Melih Yılmaz tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın yur tiçi ve yurt dışındaki din hizmetleri, din eğitimi, hac ve umre ile Diyanet TV ve yayın hizmetleri, Ramazan ve Kurban  dönemleri başta olmak üzere genel olarak ifa ettiği dini ve hayri faaliyetler hakkında bilgi verildi.

Diğer taraftan, Sırbistan'ın Syenitsa bölgesinde TDV burslarını kazanarak Türkiye'deki okullarda eğitim görecek olan öğrenciler de ziyaret edildi.

Görüşmede hazır bulunan dini idare heyeti  ile TDV aracılığıyla eğitim- burs hakkı kazanan öğrenciler ve  anılan dini idarede hafızlığını tamamlayan öğrenciye Başkanlığın Boşnakça  yayınlarından Hz.Muhammed ve Evrensel Mesajı, İnancım, Peygamberim,  Ahlakım, ibadetim, Elif-Ba cüzü,  Arapça yayınlarından da Fetvalar, Hutbeler kitapları ile  TDV’nin  kurumsal hediyelerinden takdim edildi.