Şanlıurfa Müftülüğü

Suruç Müftülüğünden Futbol Turnuvası

Şanlıurfa Suruç İlçe Müftülüğü tarafından "2024 Yaz Kur’an Kursları Arası Futbol Turnuvası" müsabakası başladı.

Abone Ol

Suruç İlçe Müftülüğü tarafından "2024 Yaz Kur’an Kursları Arası Futbol Turnuvası" müsabakası başladı. Takımlar merkez ve kırsal mahallelerde eğitim gören öğrenciler arasından oluşturuldu.

Yaz döneminde camilerde ve Kur’an kurslarında eğitim alan öğrencilerden oluşan takımlar, 4 hafta boyunca ilk olarak grup maçları oynayacak ve ardından da çapraz eşleşmelerle eleme yöntemi ile finale çıkacak.

Geleneksel hale gelen yaz Kur’an kursları turnuvası bu yıl 4 hafta sürecek. Turnuvada 12 Kur’an Kursu takımı ve yaklaşık 144 öğrenci sahada ter dökecek.

İlçe Müftüsü Mehmet Salih Eren, Suruç Yatılı Kur’an kursunun halı sahasında başlayan turnuvada ilk maçın düdüğünü çaldı. 

Müftü Eren, turnuvada yaptığı konuşmada gençlerin önemine değinerek, "Gençlerin camilerde ve Kur’an kurslarında sadece ilmi değil zihni ve bedeni olarak yetişmelerinin de çok önemli, gerek sağlık gerekse de sosyalleşme açısından spor faaliyetleri düzenlemek gerekiyor. Müsabakada ter dökecek bütün çocuklarımıza başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.