Adana Müftülüğü

Taşcı: Peygamberimiz (sas) insanlığın muştusudur

Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı, "Peygamberimiz (sas) adeta insanlığın yeniden doğuşunun bir muştusu olarak dünyayı teşrîf etmiştir." dedi.

Abone Ol

Adana İl Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi Haftası" münasebetiyle tarihi Ulu Camii'nde "Sabah Namazı Buluşması" gerçekleştirildi.

Seyhan İlçe Müftülüğü Vaizi Muttalip Gökçe’nin sabah namazını kıldırmasıyla başlayan program, Kur'an-ı Kerim tilâvetleri, zikirler ve tesbihatlar ile devam etti. 

Buluşmada konuşan İl Müftüsü Mehmet Taşcı, "Bundan 14 asır önce yeryüzünde haksızlık ve adaletsizliğin hayatı esir aldığı, cehalet girdabında insanlığın yolunu ve yönünü kaybettiği karanlık bir dönemde; Peygamberimiz (sas) adeta insanlığın yeniden doğuşunun bir muştusu olarak dünyayı teşrîf etmiştir. O, Allah’a kulluk bilinciyle iyilik ve ibadet üzere bir hayat yaşayanların rehberi ve müjdecisidir. Nitekim Cenab-ı Allah Kur'an-ı Kerim’de şöyle buyuruyor: 'Andolsun, size içinizden öyle bir peygamber gelmiştir ki, sizin sıkıntıya uğramanız ona ağır gelir, size çok düşkündür, müminlere karşı şefkat ve merhamet doludur.' buyurmaktadır." dedi.

Programın ardından çorba ikramında bulunuldu.