Tatvan İlçe Müftülüğüne bağlı Ravza Yatılı Erkek Kur’an Kursu tarafından "Kur'an Kursu Öğrencileri Arası Hadis-i Şerif Ezberleme Yarışması" gerçekleştirildi.

Üç ayrı kategoride düzenlenen yarışmada öğrenciler, hadisleri Arapça ve Türkçe olarak ezberden okumak için ter döktü.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından yarışma öncesi konuşan İlçe Müftüsü Bilal Şengül, "Ravza Yatılı Erkek Kur’an Kursu öğrencileri, hafızlık ve Arapça eğitimlerini yaparken Hadis-i Şerif ezberleme müsabakasında da öncü olma vasfı ile yerlerini aldı. Bu yarışmaların halka açık olarak yapılması, toplumda Hz. Peygamber’e olan sevginin müşahede edilmesi ve teveccühün ne kadar büyük olduğunu görmek için iyi bir fırsat teşkil etmektedir." dedi.

İslam dinini anlama ve yaşamada Hadis-i Şeriflerin önemine vurgu yapan Müftü Şengül, "Gelecek yıllarda da Hadis-i Şerif Yarışmalarına şahit olmayı ümit ediyor ve bu yıl Tatvan’da birincisini düzenlediğimiz hadis yarışmamıza, katılım ve katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Yarışmanın komisyon üyeliklerini, Bitlis Eren Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Mehmet Dinçoğlu, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Ulugöl ve İlçe Müftüsü Bilal Şengül yaptı.

Program, Iğdır İl Müftüsü Zahit Demirel’in yaptığı duanın ardından sona erdi.

Yarışmada dereceeye girenlere çeşitli hediyeler verildi.