#KEŞFET

Tavaf namazından sonra okunan dua

Tavaf namazından sonra okunan dua var mıdır? Tavaf namazından sonra nasıl dua edlilir? Tavaf namazından sonra okunabilecek dua

Abone Ol

 Tavaf namazından sonra nasıl dua edlilir? 

اَللّٰهُمَّ لَكَ الْحَمْدُ كُلُّهُ ، وَ لَكَ الْكَمَالُ كُلُّهُ ، وَ لَكَ الْجَلَالُ كُلُّهُ ، وَ لَكَ التَّقْدِيسُ كُلُّهُ. رَبَّنَا تَقَبَّلْ مِنَّا إِنَّكَ أَنْتَ السَّمِيعُ الْعَلِيمُ. اَللّٰهُمَّ إِنَّكَ قُلْتَ اُدْعُونِي أَسْتَجِبْ لَكُمْ وَ إِنَّكَ لَا تُخْلِفُ الْمِيعَادَ، وَ إِنِّي أَسْأَلُكَ كَمَا هَدَيْتَنِي لِلْإِسْلَامِ أَنْ لَا تَنْزِعَهُ مِنِّي حَتَّى تَتَوَفَّانِي وَ أَنَا مُسْلِمٌ. رَبَّنَآ أَتْمِمْ لَنَا نُورَنَا وَاغْفِرْ لَنَا إِنَّكَ عَلٰى كُلَّ شَيْءٍ قَدِيرٌ. اَللّٰهُمَّ اجْعَلْنِي مِنْ أَكْرَمِ وَفْدِكَ عَلَيْكَ ، وَ أَلْزِمْنِي سَبِيلَ الْاِسْتِقَامَةِ حَتَّى أَلْقَاكَ يَا رَبَّ الْعَالَمِينَ. اَللّٰهُمَّ إنِّي أَسْئَلُكَ الْعَفْوَ وَالْعِفَّةَ وَالْعَافِيَةَ فيِ دِينِي وَ دُنْيَايَ وَ أَهْلِي وَ مَالِي. اَللّٰهُمَّ اسْتُرْ عَوْرَاتيِ وَ اٰمِنْ رَوْعَاتيِ وَاحْفَظْنِي مِنْ بَيْنِ يَدَيَّ وَ مِنْ خَلْفِي ، وَ عَنْ يَمِينِي وَ عَنْ شِمَالِي وَ مِنْ فَوْقِي ، وَ أَعُوذُ بِكَ مِنْ أَنْ اُغْتَالَ مِنْ تَحْتِي، اَللّٰهُمَّ أَصْلِحْ لِي دِينِي الَّذِي هُوَ عِصْمَةُ أَمْرِي ، وَ أَصْلِحْ لِي دُنْيَايَ الَّتِي فِيهَا مَعَاشِي ، وَ أَصْلِحْ لِي اٰخِرَتِي الَّتِي إِلَيْهَا مَعَادِي ، وَاجْعَلِ الْحَيَاةَ زِيَادَةً لِي فِي كُلِّ خَيْرٍ ، وَاجْعَلِ الْمَوْتَ رَاحَةً لِي مِنْ كُلِّ شَرٍّ. اَللّٰهُمَّ لاَ تَدَعْ لَنَا فِي مَقَامِنَا هٰذَا ذَنْبًا إلَّا غَفَرْتَهُ، وَلَا هَمًّا إلَّا فَرَّجْتَهُ، وَلَا كَرْبًا اِلَّا نَفَّسْتَهُ، وَلَا دَيْنًا إلَّا قَضَيْتَهُ، وَلَا مَريِضًا اِلَّا شَفَيْتَهُ، وَلَا مَيِّتًا اِلَّا رَحِمْتَهُ، وَلاَ ضَالًّا اِلَّا هَدَيْتَهُ، وَلَا مُبْتَلًى اِلَّا عاَفَيْتَهُ، وَلَا مُجَاهِدًا فِي سَبِيلِكَ اِلَّا نَصَرْتَهُ، وَلَا عَدُوًّا لِلدِّينِ اِلَّا خَذَلْتَهُ، وَلَا حَاجَةً مِنْ حَوَائِجِ الدُّنْيَا وَ الْاٰخِرَةِ هِيَ لَكَ رِضًا وَ لَنَا فيِهَا صَلَاحٌ اِلَّا قَضَيْتَهَا وَ يَسَّرْتَهَا يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ. اَللّٰهُمَّ يَسِّرْ أُمُورَنَا وَاشْرَحْ صُدُورَنَا وَ نَوِّرْ قُلُوبَنَا وَ أَحْسِنْ خَوَاتِمَ أَعْمَالِنَا. اَللّٰهُمَّ رَحْمَتَكَ أَرْجُو فَلَا تَكِلْنِي إِلٰى نَفْسِي طَرْفَةَ عَيْنٍ وَ أَصْلِحْ لِي شَأْنِي كُلَّهُ لَٓا إِلٰهَ اِلَّا أَنْتَ. رَبَّنَا لَا تُزِغْ قُلُوبَنَا بَعْدَ إِذْ هَدَيْتَنَا وَ هَبْ لَنَا مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً إِنَّكَ أَنْتَ الْوَهَّابُ. رَبَّنَا اغْفِرْ لَنَا ذُنُوبَنَا وَ إِسْرَافَنَا فِي أَمْرِنَا وَ ثَبِّتْ أَقْدَامَنَا وَانْصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْكَافِرِينَ. اَللّٰهُمَّ يَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ ثَبِّتْ قَلْبِي عَلٰى دِينِكَ.

Allah’ım, bütün hamdlar sanadır. Her çeşit mükemmellik senindir. Her çeşit yücelik sana aittir. Bütün kötülüklerden beri kılmak sana aittir.

Rabbimiz! Bizden kabul buyur! Şüphesiz sen hakkıyla işitensin, hakkıyla bilensin.

Allah’ım, Sen “Bana dua edin, duanıza karşılık vereyim” buyurdun. “Sen asla vadinden dönmezsin.” Bana müslümanlığı nasip ettiğin gibi, müslüman kalmayı ve müslüman olarak ölmeyi de nasip eyle.

Rabbimiz! Nûrumuzu bizim için tamamla. Bizi bağışla; şüphesiz senin her şeye hakkıyla gücün yeter.

Allah’ım, Beni, misafirlerinin en iyilerinden kıl. Ey âlemlerin Rabbi! Sana kavuşuncaya kadar beni istikametten ayırma. Allah’ım, beni affet, bana iffet ver. Dini-dünyevî hayatım için, ailem ve malım için senden bereket ve sağlık niyaz ediyorum.

Allah’ım, ayıplarımı ve kusurlarımı ört. Korkularımı gider. Önümden, arkamdan, sağımdan, solumdan ve üstümden gelecek tehlikelere karşı beni koru. Ansızın yeryüzünden gelecek helaktan da sana sığınırım.

Allah’ım, benim için bir korunak olan dinî hayatımı ıslah eyle. İçinde hayatımı sürdürdüğüm dünyamı benim için yararlı kıl. Dönüp varacağım yer olan âhiret hayatımın her bakımdan güzel olmasını nasip et.

Allah’ım, bütün hayırların fazlasıyla olduğu bir hayat lütfet. Ölümü benim için bütün kötülüklerden kurtuluş kıl.

Allah’ım, bulunduğumuz bu yerde bizim için bağışlanmadık günah, giderilmedik üzüntü, aşılmadık sıkıntı, ödenmedik borç, şifaya kavuşmamış hastalık, rahmet edilmeyen bir ölü, hidayete erdirilmeyen yolunu şaşırmış biri, derdine çare olunmayan kimse. Senin yolunda cihad edenlere yardımını esirgemediğin ve İslam’a düşman olup ta rezil etmediğin kimse bırakma. Düşmanlarımızı perişan eyle. Senin rızana uygun olup bizim için yararlı bulunan bütün ihtiyaçlarımızı karşıla ve kolaylaştır.

İşlerimizi kolaylaştır. Gönüllerimizi aç. Kalplerimizi nurlandır. İşlerimizi hayırla sonuçlandır.

Allah’ım, rahmetini istiyorum. Beni göz açıp kapayıncaya kadar bile nefsime bırakma. Bütün hareket ve tavırlarımı düzelt. Senden başka hiçbir ilâh yoktur.

Rabbimiz! Bizi hidayete erdirdikten sonra kalplerimizi eğriltme. Bize katından bir rahmet bahşet. Şüphesiz sen çok bahşedensin.

Rabbimiz! Bizim günahlarımızı ve işimizdeki taşkınlıklarımızı bağışla ve (yolunda) ayaklarımızı sağlam tut. Kâfir topluma karşı bize yardım et.

Ey kalpleri evirip çeviren Allah`ım! Kalbimi dinin üzerinde sabit kıl.