Denizli Müftülüğü

TDV Denizli Arama ve Kurtarma Ekibinden öğretmenlere deprem eğitimi

Türkiye Diyanet Vakfı Denizli Arama ve Kurtarma Ekibi, öğretmenlerden oluşan gruba "Depremde Arama ve Kurtarma Eğitimi" verildi.

Abone Ol

Denizli İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Denizli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Pamuklu’nun destek ve himayelerinde faaliyet gösteren TDV Denizli Arama&Kurtarma Ekibinden Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü personellerine yönelik teorik ve uygulamalı eğitim gerçekleştirildi.

AFAD'ın 100 Bin Arama Kurtarma Personeli yetiştirme hedefleri doğrultusunda, Denizli İl AFAD Müdürlüğü tarafından organize edilen bir program kapsamında, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü personellerinden oluşan MEB-AKUB Arama Kurtarma ekibine yönelik 3 grup halinde  “Depremde Arama ve Kurtarma Eğitimi” TDV Denizli Arama ve Kurtarma  Ekibi eğitmenleri tarafından verildi.

Bu kapsamda; 3 grup MEB-AKUB ekibine 20 Mayıs - 7 Haziran  tarihleri arasında yaklaşık 222 kişiye  gerçekleştirilen eğitimde; ekip oluşumu, organizasyon, lojistik, intikal, güvenlik, olay yeri yönetimi ve koordinasyonu, olay yerinde personelin davranış prensipleri, TAMP-AYDES-İKAS bilgilendirme, raporlama ve geri bildirim, tahliye ve tahliye türleri, beton kırma, tahkimat uygulamaları, genel yapı bilgisi, genel hazmat bilgisi, kurtarma makinelerin kullanımı ve INSARAG bilgilendirmesi gibi konulara yer verildi.

Teorik olarak verilen eğitimin akabinde uygulamalı eğitim, sınav ve tatbikat ile sona erdi. Ayrıca eğitim süresince Türkiye Diyanet Vakfı Denizli Şubesi Mobil İkram aracıyla personele çeşitli ikramlarda bulunuldu.