Diyanet İşleri Başkanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğiyle geçtiğimiz yıl başlatılan "Dersimi Seçiyorum Kur’an’ımı Alıyorum" projesi yeni eğitim öğretim yılında da devam edecek.

Kur’an-ı Kerim’i okuyan, anlayan ve hayatlarına uygulayan nesiller yetiştirmeyi amaçlayan projeyle, seçmeli Kur’an-ı Kerim dersini tercih eden 5. ve 9. sınıf öğrencilerine Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Kur’an-ı Kerim hediye edilecek.

- Hedef 100 bin öğrenci

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, 2024-2025 eğitim öğretim döneminde de Cenabıhakk’ın bütün insanlığa göndermiş olduğu son ilahi mesaj, bütün insanlık için her alanda ilahi bir rehber olan Kur’an-ı Kerim’i genç nesillere ulaştırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Turan, proje kapsamında ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıf öğrencilerinden yaklaşık 100.000 öğrenciye Kur’an-ı Kerim ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi. Turan, projeye ilişkin taleplerin 31 Ekim 2024 tarihine kadar https://tdv.org/tr-TR/dersimiseciyorum-basvuruformu  web adresinden alınacağını belirtti.

Turan, hayırseverleri bu projeye destek vermeye ve gelecek nesillerin hayat kitabı Kur’an-ı Kerim ile yetişmesine vesile olmaya davet etti.

Hayırseverler bu anlamlı projeye “KURAN” yazıp 4333'e SMS göndererek 150 TL destek verebilir ya da bagis.tdv.org adresinden online bağış yapabilirler.