TDV

TDV öğrencilere Kur’an-ı Kerim hediye edecek

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) “Dersimi Seçiyorum Kur'an'ımı Alıyorum” projesi kapsamında seçmeli Kur'an-ı Kerim dersini alan 5. ve 9. sınıf öğrencilerine Kur'an hediye edecek.

Abone Ol

Diyanet İşleri Başkanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğiyle geçtiğimiz yıl başlatılan "Dersimi Seçiyorum Kur’an’ımı Alıyorum" projesi yeni eğitim öğretim yılında da devam edecek.

Kur’an-ı Kerim’i okuyan, anlayan ve hayatlarına uygulayan nesiller yetiştirmeyi amaçlayan projeyle, seçmeli Kur’an-ı Kerim dersini tercih eden 5. ve 9. sınıf öğrencilerine Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Kur’an-ı Kerim hediye edilecek.

- Hedef 100 bin öğrenci

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, 2024-2025 eğitim öğretim döneminde de Cenabıhakk’ın bütün insanlığa göndermiş olduğu son ilahi mesaj, bütün insanlık için her alanda ilahi bir rehber olan Kur’an-ı Kerim’i genç nesillere ulaştırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Turan, proje kapsamında ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıf öğrencilerinden yaklaşık 100.000 öğrenciye Kur’an-ı Kerim ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi. Turan, projeye ilişkin taleplerin 31 Ekim 2024 tarihine kadar https://tdv.org/tr-TR/dersimiseciyorum-basvuruformu  web adresinden alınacağını belirtti.

Turan, hayırseverleri bu projeye destek vermeye ve gelecek nesillerin hayat kitabı Kur’an-ı Kerim ile yetişmesine vesile olmaya davet etti.

Hayırseverler bu anlamlı projeye “KURAN” yazıp 4333'e SMS göndererek 150 TL destek verebilir ya da bagis.tdv.org adresinden online bağış yapabilirler.