Uşak Müftülüğü

TDV Uşak Şubesi Arama ve Kurtarma Ekibi afetlere hazır

Uşak'ta tamamı gönüllü din görevlilerinden oluşan Türkiye Diyanet Vakfı Uşak Şubesi Arama ve Kurtarma Ekibi, doğal afetlere müdahale için hazır bekliyor.

Abone Ol

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Uşak Şubesi Arama ve Kurtarma Ekibi, yaptığı tatbikatla doğal afetlere müdahale için hazır olduğunu bir kez daha gösterdi.

Uşak Valiliği ve AFAD iş birliğiyle, sabah saat 6.55'te merkez üssü Banaz ilçesi Çamsu köyü olan 5,8 büyüklüğündeki bir deprem senaryosuna dayalı olarak TAMP - Yerel Düzey Saha Tatbikatı düzenlendi.

Tatbikatta, TDV Uşak Şubesi Arama ve Kurtarma Ekibi aktif olarak yer aldı ve önemli görevler üstlendi. Deprem anında yapılması gerekenler konusunda farkındalık oluşturmayı hedefleyen tatbikatta, ekip koordineli çalışmalarıyla dikkat çekti. Tatbikat, deprem gibi büyük afetlere karşı toplumsal farkındalığı artırmayı ve hızlı müdahale süreçlerinin nasıl yönetilmesi gerektiğini göstermeyi amaçladı.

TDV Uşak Şubesi’nin gönüllü din görevlilerinden oluşan arama ve kurtarma ekibi, tatbikatta büyük bir özveriyle görev aldı. Deprem sonrasında yapılması gereken arama ve kurtarma çalışmaları, enkaz altındaki yaralıların kurtarılması ve görev bölgelerine intikal gibi önemli konularda ekip başarılı bir performans sergiledi.

Tatbikat öncesinde, ekibe AFAD tarafından çeşitli eğitimler verilmişti. "AFAD Akreditasyon Süreçleri", "Malzeme Bilgisi ve Kullanımı", "Temel Dağcılık" ve "Yaralı Taşıma Usulleri" gibi hayati öneme sahip konularda eğitim alarak hazır hale getirilen ekip, aldığı eğitimleri sahada başarılı bir şekilde uyguladı. Eğitim sürecinde, afetlere karşı daha donanımlı bir yapıya kavuşmaları sağlanırken, tatbikat sırasında da bu bilgiler etkin bir şekilde kullanıldı.

Tatbikat sırasında sahada incelemelerde bulunan Uşak Valisi Dr. Naci Aktaş, AFAD ve Türkiye Diyanet Vakfı ekiplerinin çalışmalarını yakından takip etti.

Vali Aktaş, yapılan çalışmaları takdirle izleyerek, özellikle gönüllü din görevlilerinin arama ve kurtarma ekibi olarak gösterdikleri çabadan dolayı ekibe teşekkür etti.

Aktaş, "Böylesine önemli bir konuda gönüllü olarak yer almak ve afetlere karşı toplumu bilinçlendirmek büyük bir sorumluluk. Bu tür tatbikatlarla birlikte afetlere karşı hazırlıklı olmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk." diye konuştu.