Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları, okul öncesi grubun eğitimine yönelik geliştirdiği eser ve eğitim materyallerine bir yenisini daha ekledi.

Öğretirken sevdirmeyi ve eğlendirmeyi ilke edinen “İyilik Fidanı Okul Öncesi Eğitim Seti” 60 ay ve üzeri çocuklar için alanında uzman pedagog, psikolog ve din eğitimcilerinin rehberliğinde, Montessori eğitim modeliyle ve MEB müfredatıyla uyumlu olarak hazırlandı.

Eğitim seti 8 ayrı fasikülden oluşuyor. Sette yer alan düşün-yap-uygula-pekiştir tekniğiyle hazırlanmış etkinliklerle; çocukların zihinsel becerilerinin, ince motor becerilerinin, görsel ve işitsel dikkatlerinin, dil gelişiminin ve iletişim kurma becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Set içindeki kitaplarda yazmaya hazırlık olması açısından; çizgi çalışmaları, okuma yazmaya hazırlık olması açısından fonetik farkındalık çalışmaları, matematik etkinlikleri, temel kavramların pekiştirilmesi etkinlikleri, sanat etkinlikleri, görsel ve işitsel dikkat etkinlikleri ve genel kültür etkinlikleri yer almaktadır.

Ayrıca okul öncesi dönemde dinî, millî ve manevi duyguların çocuğun yaşına ve seviyesine uygun şekilde desteklenmesine yönelik millî ve manevi değerlerle ilgili etkinlikler de yer almaktadır.

"İyilik Fidanı Okul Öncesi Eğitim Seti"ni TDV Kitabevlerinden veya www.diyanetvakfiyayin.com.tr adresinden temin edebilirsiniz.