Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı ve DİTİB marifetiyle Tekman İlçe Müftülüğüne ulaştırılmış olan “Değerli Masallar, Ramazan Bildirisi, Keloğlan ile Hayat Pınarı ve Bak Şu Akrep’in Yaptığına” isimli kitap setleri hem 4-6 yaş Kur’an Kursu, hem İhtiyaç Odaklı Kur’an Kursu hem de İlçe Milli Eğitim bünyesinde bulunan Anaokulu ve ilçedeki ilkokul öğrencilerine dağıtıldı.
Yapılan bu çalışmayla öğrencilerin hem dini hem kültürel altyapılarını geliştirmek hem de Diyanet İşleri Başkanlığına, Türkiye Diyanet Vakfına ve İlçe Müftülüğüne gönül dünyalarında yer vermelerini sağlamak hedefleniyor.
Tekman İlçe Müftüsü Ömer Aydın, kendilerine kitap dağıtılan öğrencilere ilk emri oku olan bir dinin müntesiplerinin her zaman okuyarak bilgi birikimlerini artırmalarının, çağın gerisinde kalmayıp zamana ayak uydurabilmek için gerekli donanıma sahip olmalarının önemine değindi. Bunun yanında sadece bilgiyi omuzlarına yük etmeyip hayatlarına yansıtmaları gerektiğinin de altını çizdi.
Öğrenciler ve öğreticiler Müftü Aydın’a hediye edilen kitap setlerinden dolayı memnuniyetlerini dile getirip teşekkür ettiler.