EĞİTİM

Türkiye Bilim Merkezleri programı, TRT-EBA Kanalı'nda bugün izleyiciyle buluşacak

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), bilim kültürünü yaygınlaştırma ve toplumun bilime olan ilgisini artırma hedefi doğrultusunda hazırlanan "Türkiye Bilim Merkezleri" programı, TRT-EBA kanalında bugün itibarıyla yayınlanacak.

Abone Ol

MEB'in internet adresinde yer alan bilgilere göre, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce hazırlanan program, MEB ve TRT işbirliği protokolü kapsamında yayın hayatını sürdüren TRT-EBA kanalında her gün yeni bölümüyle izleyiciyle buluşacak.

Her yaştan izleyiciye hitap eden programla bilim merkezlerinin sunduğu imkanlar daha geniş kitlelere ulaştırılacak. 13 bölümden oluşan programda, Türkiye'nin dört bir yanında bulunan bilim merkezlerinde gerçekleştirilen atölye çalışmaları, sergiler ve bilimsel deneyler eğlenceli ve öğretici bir formatta izleyicilere sunulacak.

- İlk bölümde Ankara Ali Kuşçu Bilim Merkezi tanıtılacak

Bilim merkezlerinin topluma kazandırdığı değerleri, farklı yaş gruplarına yönelik eğitim imkanlarını gözler önüne serecek program, çocuklar, gençler ve yetişkinler için bilimin eğlenceli dünyasıyla tanışma fırsatı sunacak, bilime merak duyan herkesi ekran başına davet edecek.

Programın ilk bölümü, bugün TRT EBA ekranlarında yayınlanacak. İlk bölümde Ankara Ali Kuşçu Bilim Merkezi tanıtılacak. Türkiye Bilim Merkezleri program dizisi, aynı zamanda EBA web sitesinin "Kütüphane" alanında da yer alacak.