TDV

Türkiye Diyanet Vakfı yaz kampı İstanbul'da gerçekleşti

Türkiye Diyanet Vakfı, İstanbul'da düzenlediği kız öğrenci yaz kampında 34 ilden 194 öğrenciye seminerler, atölyeler ve kültürel gezilerle dolu bir program sundu.

Abone Ol

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından düzenlenen kız öğrenci yaz kampı, 11-18 Ağustos tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirildi.

34 ilden, farklı bölümlerde okuyan 194 kız öğrencinin katılımıyla düzenlenen kampta seminerler, etkinlikler, atölyeler ve kültürel geziler yer aldı. Öğrencilerin manevi, akademik ve kültürel gelişimlerine destek vermek amacıyla düzenlenen kampta, katılımcıların farklı alanlarda bilgi ve deneyim kazanmaları sağlandı.

Tecrübelerini paylaştılar

Kampta alanında uzman isimler öğrencilere hitap etti. TDV Mütevelli Heyet Üyesi Doç. Dr. Fatih Kurt, TDV Genel Müdür Yardımcısı Fatih Kayacan öğrencilerle tecrübelerini paylaştı. Ayrıca, Siyaset Bilimci ve Prodüktör Muhammet Enes Dönmez, yazarlar Silvan Alpoğuz, Ramazan Kayan ve Özgü Güler de seminer verdi.

Dr. Öğr. Üyesi Burcu Uysal ve Dr. Öğr. Üyesi Yasin Ramazan da öğrencilere bilgi ve birikimlerini aktardı. Gazeteci Ersin Çelik ve Vaiz-Yazar Fatma Bayram ise kampta ilgiyle takip edilen diğer konuşmacılar arasında yer aldı.

Öğrenciler keyifli vakit geçirdi

Öğrenciler, kamp süresince İstanbul’un tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetme imkânı da buldu. Yıldız Sarayı, Tarihi Yarımada, Çamlıca Tepesi ve Çamlıca Camii gibi İstanbul’un simge yerleri ziyaret edildi. Ayrıca, Valide Sultan Gemisi ile gerçekleştirilen boğaz turu, öğrencilere unutulmaz anlar yaşattı. Kampta keçe, kolaj ve örgü atölyeleriyle öğrencilerin el becerilerini geliştirmelerine de olanak tanındı. Drama eğitimi ile öğrencilerin kişisel gelişimine katkı sağlandı.

İSAM ve 29 Mayıs Üniversitesi ziyaret edildi

Kampta Türkiye’nin en köklü araştırma kurumlarından biri olan Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi’ne (İSAM) yapılan ziyaretin ardından, 29 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sinanoğlu ile de bir araya gelindi. Bu buluşma, öğrenciler için üniversite eğitimi ve akademik kariyerle ilgili önemli bir rehberlik niteliği sundu.