DİYANET HABER

Türkiye'nin İlk Astronotu Gezeravcı, Diyanet'te uzay misyonunu anlattı

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen "Yazımda Kardeşlik Var" projesi kapsamında gençlerle bir araya geldi.

Abone Ol

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğiyle düzenlenen "Yazımda Kardeşlik Var" eğitim kampı çeşitli etkinliklerle Ankara'da sürüyor.

11 ilden 250 erkek ve 250 kız öğrencinin katıldığı kamp programı kapsamında Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, gençlerle bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu'ndaki programa telekonferans yöntemiyle katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Gezeravcı ve öğrencileri tebrik etti.

Gezeravcı'nın Türkiye'nin gururu olduğunu söyleyen Başkan Erbaş, Başkanlığın ve İslam tarihindeki gök bilimlerine yönelik çalışmalara atıfta bulunarak gençlerin teşvik edilmesi gerektiğini ifade etti.

Sonrasında gençlere hitap eden Gezeravcı, Türkiye Milli Uzay Programı ve insanlı ilk uzay misyonunu anlattı.

Ülkenin 100 yıllık tarihinde akamete uğrayan birçok hikayeye şahitlik edildiğini belirten Gezeravcı, "Dünyanın başka milletlerinin insanlarıyla aynı işleri, belki daha iyilerini yapabilecek potansiyele sahip olduğumuz halde, sürekli belki içimizde, etrafımızda 'yapamazsın', 'edemezsin', 'başaramazsın' diyen insanların varlıkları sebebiyle, başarabileceğimiz işlerden geri kaldık." ifadesini kullandı.

Gezeravcı, astronotluğa başvuru sürecine, katıldıkları testler ve aldıkları eğitimlere değindi.

Ülkenin adım atacağı her projede en büyük teminatının, gücünün gençlerden geldiğini, gençliğin büyük bir zenginlik olduğunu vurgulayan Gezeravcı, "Yürüdüğünüz bir yolda, çıktığınız herhangi bir başarı hedefinde etrafınızda size bu işi yapamayacağınızı, bu işin başarılamayacağını, çok zor olduğunu ısrarla söyleyen, sizi bu yoldan saptırmaya çalışan insanlar olursa, yapacağınız en iyi iş, sırtınızı dönüp zihninizde koyduğunuz hedefe yürümek. Lütfen kimsenin damarlarınızda dolaşan potansiyeli sorgulamasına ve hak ettiğiniz öz güveni ayak altına almasına müsaade etmeyin." diye konuştu.

Gezeravcı, konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Programa Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun, Akademi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan, Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi ile daire başkanları ve TDV yetkilileri katıldı.