ALİ ERBAŞ

Türkmenistan Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Hojaguliyev, Diyanet İşleri Başkanlığını ziyaret etti

Türkmenistan Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Yalkap Hojaguliyev ve heyeti, Diyanet İşleri Başkanlığını ziyaret etti.

Abone Ol

Türkmenistan Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Yalkap Hojaguliyev, Başkanlığa gelişinde Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç tarafından karşılandı.

Başkan Erbaş: “Türkmenistan’da her alanda büyük gelişmeler olduğunu görüyoruz”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, çevrim içi katıldığı ziyarette, Diyanet İşleri Başkanlığının 100 yıllık bir tecrübeye sahip olduğunu belirterek, “Türkmenistan’da her alanda büyük gelişmeler olduğunu görüyoruz. Özellikle dini alan Diyanet alanındaki gelişmeler bizi çok mutlu ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığının tecrübesi Türkmenistan'da daha iyi noktalarda nasıl değerlendirilebilir? Bunun çalışmalarını yapıyoruz.” dedi.

Hojaguliyev: “İki ülkenin kardeşlikleri çok eskiye dayanıyor”

Türkmenistan Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Hojaguliyev ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ata topraklarından selam getirdiklerini belirtti.

İki ülkenin kardeşliklerinin çok eskiye dayandığının altını çizen Hojaguliyev, Türkmen ve Türk halkının tarihi gelenekleri, dini ve dillerinin benzerliğinin buna şahit olduğunu söyledi.

Ziyarette, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç ile Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan da hazır bulundu.