Erzurum Müftülüğü

Üniversitede müftülük hizmetleri tanıtıldı

Erzurum İl Müftülüğü tarafından üniversiteye yeni başlayan öğrencilere yönelik hazırlayıcı eğitim konferansı verildi.

Abone Ol

Erzurum İl Müftülüğü ve Atatürk Üniversitesi iştirakiyle düzenlenen konferans, Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Milli İrade Salonu’nda gerçekleştirildi.

İl Müftülüğü hizmetlerinin tanıtılması, öğrencilerin üniversiteye adaptasyonunun hızlandırılması ve verimliliğini artırmak amacıyla düzenlenen konferansta konuşan Erzurum İl Müftü Yardımcısı Sebahattin Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İl Müftülüğü’nün gençlik hizmetleri, din hizmetleri, vakıf hizmetleri, din eğitimi ve sosyal-kültürel etkinlikler, resmi işlemler ve sosyal yaşam gibi birçok konuda bilgilendirmelerde bulundu.

Yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Eğitim hayatımız boyunca edindiğimiz bilginin her zaman Peygamber (sav)’in hayatıyla özdeşleştirerek O’nun örnekliğini merkeze alan bir hayat tasavvuru ile hareket etmek durumundayız. Yapılan her işte Efendimiz’in yaşam biçimi aklımızın bir köşesinde olmalı. O olsaydı nasıl yapardı ve nasıl yaşardı diye düşünerek son kararlarımızı vermeliyiz." dedi.

Düzenlenen programa Gençlik Spor Bakanlığı İl Müdür Yardımcısı Zülküf Yılmaz, Müftülük personeli ve öğrenciler katıldı.

Program sonunda Erzurum İl Gençlik Koordinatörlüğünün kurduğu stantta, öğrencilere Diyanet Geçerken Dergisi ve Diyanet Yayınlarından çıkan eserler hediye edildi.