Uşak Müftülüğü

Uşak Diyanet İzcilik Kulübü kampta buluştu

Uşak İl Müftülüğü Diyanet İzcilik Kulübü organizesinde Karaağaç Göleti'nde kamp etkinliği gerçekleştirildi.

Abone Ol

Uşak İl Müftülüğü Diyanet İzcilik Kulübü tarafından Karaağaç Göleti Kamp Alanı'nda kulüp üyesi çocuklara yönelik kamp etkinliği düzenlendi.

İzci liderleri Tecelli Himmet Çelik, Muhammed Gündüz ve Cuma Ali Tosun'un önderliğinde gerçekleşen kampta, çocuklar doğayla iç içe vakit geçirmenin keyfini çıkardı.

Kamp programı boyunca çocuklar, izcilik becerilerini geliştirmek için çeşitli eğitimlere katıldı. İlk yardım, çadır kurma, ateş yakma ve çevre bilinci gibi konularda bilgi edinen çocuklar, bu becerilerini uygulama imkanı da buldu.

Etkinlikte ayrıca, doğa yürüyüşleri, sportif faaliyetler ve kamp ateşi gibi keyifli aktiviteler de yer aldı. Birlikte oyunlar oynayan ve şarkılar söyleyen çocuklar, unutulmaz bir kamp deneyimi yaşadı.

Uşak İl Müftülüğü Diyanet İzcilik Kulübü Lideri Tecelli Himmet Çelik, yaptığı açıklamada bu tür etkinliklerin çocukların sosyalleşmesi, doğayla iç içe olması ve izcilik becerilerini geliştirmesi açısından önemli olduğunu ve aynı zamanda bu kampın DİB Strateji Geliştirme Başkanlığı  2024 yılı projeleri kapsamında hibe desteği alan 'Birlikte Yapabiliriz' projesi kapsamında gerçekleştirildiğini belirtti. Çelik, kampın her yıl geleneksel hale getirileceğini ve katılımın her geçen yıl arttığını söyledi.