Uşak Müftülüğü

Uşak'ta Hz. Peygamber konuşuldu

Uşak'ta "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle "Üsve-i Hasene Olarak Hz. Peygamber" konulu konferans düzenlendi.

Abone Ol

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Bu kapsamda Uşak İl Müftülüğünce "Üsve-i Hasene Olarak Hz. Peygamber" konulu konferans düzenlendi.

Uşak Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen program; Ezanı Güzel Okuma Yarışması Türkiye 1. si Enes Baştür’ün okuduğu ezan ve Kur’an Kerim tilaveti ile başladı.

Açılışta konuşan Uşak İl Müftüsü Burhan Çakır, Hz. Peygamber'in ahlakının Kur'an olduğunu vurgulayarak haftanın hayırlara vesile olmasını diledi.

Sonrasında kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Fatih Kurt, "Üsve-i Hasene Olarak Hz. Peygamber" konulu konferans verdi.

Kurt, "Peygamberimizin en doğru insan olduğunu bilmemiz yetmez. Bizde bunu hayatımızda tatbik ederek en doğru insan olmaya çalışmalıyız. En merhametli, en hoşgörülü, en cömert, en sabırlı, en alçakgönüllü, en kanaatkar insan olduğunu bilmemiz yetmez bizimde onu örnek alarak en güzel insan olmaya çalışmalıyız. Bu Mevlid-i Nebi haftası gitmediğimiz insanlara gitmemize, konuşmadığımız, selam vermediğimiz insanlara selam vermemize, bize kötülük yapan insanlara iyilikle karşılık vermemize vesile olsun. Kısaca bu Mevlidi Nebi O’na (sas) yaklaşmamıza vesile olsun." ifadelerini kaydetti.

Programa Uşak Vali Yardımcısı Önder Can, protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, Uşak Üniversitesi akademisyenleri, siyasiler, basın mensupları, müftülük personeli ve vatandaşlar katıldı.