DİYANET HAC-UMRE

Vali Baruş: Haccın gerçek anlamını arayın

Isparta'dan hacca giden vatandaşları uğurlayan Vali Aydın Baruş, hacı adaylarına haccın gerçek anlamını arayın tavsiyesinde bulunarak dua istedi.

Abone Ol

Isparta il genelinde Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla hac görevini yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek hacı adayları düzenlenen bir programla uğurlandı.

Müftülük Camii’nde düzenlenen programa Vali Aydın Baruş, İl Müftüsü Muharrem Biçer, STK Temsilcileri, hacı adayları ve yakınları katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan uğurlama programında konuşan Müftü Biçer kutsal topraklara gitmeye hak kazanan hacı adaylarının çok şanslı olduğunu belirterek, "Isparta’mızı orada en iyi şekilde temsil edeceksiniz." dedi.

Konuşmasında Hac yolculuğunun maddi bir yolculuğun yanında manevi olarak da çok önemli olduğu vurgusunu yapan Vali Baruş, hac ibadetinin tüm İslam dünyasındaki kardeşlerin bir araya geldiği bir ibadet olduğunu kaydetti.

Vali Baruş, “Çünkü buradan gittiği gibi geri dönmek hacın ehemmiyetini kavramamak demektir. O yolculuk kendi ruhunuzda geçmişte yapmış olduğunuz hata ve kusurları bir daha yapmamak üzere orada söz vermek ve bu yolculuk sona erdikten sonra da bu hata ve kusurlardan imtina etmek şeklinde olursa hac gerçek anlamını bulacaktır. Sevgili kardeşlerim, hac bütün İslam dünyasında bulunan kardeşlerin bir araya gelmesini, yek vücut olmasını ve zengin fakir hiçbir ayrım gözetmeksizin omuz omuza birlikte yürümesini sağlayan bir ibadettir. Bunun anlamına lütfen varalım. Ve Cenabıhak katında hiçbir mertebenin, makamın, görevin, zenginliğin, fakirliğin önemi olmadığını da iyice kavrayalım ki dönüşümüzdeki davranışlarımız diğer insanlara karşı farklı olsun. Sizlerden ricamız gittiğimiz mübarek yerlerde bizler için de, devletimiz için de, milletimiz için de; özellikle İslam dünyasında zor durumda olan zulüm gören mazlumlar için de dua ediniz. Cenabıhak katında duamız odur ki: sizlerin duaları sayesinde o yakarışlar sayesinde Müslümanların çektiği sıkıntılar bir nebze olsun hafifleyecek ve sona erecektir. Bu kutsal yolculuğun siz hacı adaylarımıza, ailelerimize, çocuklarımıza, eşlerinize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Ardından 264 hacı adayı kendilerini Isparta Süleyman Demirel Havalimanı’na götürecek otobüslere binerek dualar eşliğinde uğurlandı.