Malatya Müftülüğü

Vali Yavuz: İslam dünyası her gün tarumar ediliyor

Malatya Valisi Seddar Yavuz, "İslam dünyası her gün tarumar ediliyor. Bir araya gelemiyor, zulme karşı dur diyemiyoruz." dedi.

Abone Ol

Malatya İl Müftülüğü tarafından, Mevlid-i Nebi ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” temalı konferans düzenlendi.

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konferansa Malatya Valisi Seddar Yavuz, Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr.Şaban Kondi, İl Müftüsü Ramazan Dolu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Emniyet Müdürü Arif Çankal, ilçe müftüleri, din görevlileri ve davetliler katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunması ve sonrasında Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşmasını İl Müftüsü Ramazan Dolu yaptı.

Dolu, Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla Hazreti Peygamber'in anılması ve anlaşılması gerektiğine dikkat çekerek, bu tür etkinliklerin her ortamda ve platformda gündeme getirilmesini; daha geniş kitlelere ulaşması gerektiğini ifade etti.

Malatya Valisi Seddar Yavuz ise İslam coğrafyasında yaşanan zulme değindi. İnsanlığın hiçbir çağda görmediği acı ve zulmün yaşandığı kötü günlerden geçildiğini belirten Yavuz, “İslam dünyası her gün tarumar ediliyor. Biz ise halen kendimize gelmekte sorunlar yaşıyoruz. Bir araya gelemiyor, zulme karşı dur diyemiyoruz.” dedi.

Malatya İl Müftülüğü İl Müftülüğü tasavvuf musiki korosu tarafından verilen kısa konserin ardından söz alan Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, Hazreti Peygamber'in yaşamında yaşadığı zorluklar ve münafıklarla olan ilişkilerine de değinerek, “O rahmet elçisi, her durumda sabırlı olmuş ve insanlara karşı daima adaletli davranmıştır.” dedi. Peygamber Efendimizin hayatının, Kur'an-ı Kerim'in en güzel yansıması olduğunu ifade eden Kondi, bu yaşamın herkes için örnek alınması gereken bir rehber olduğunu kaydetti.

Program, Dr. Şaban Kondi’nin yaptığı dua ve temenniler ve hediye takdimi ile son buldu.