Van Müftülüğü

Van'da teknolojinin geleceği ve Diyanet konuşuldu

Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından Van İl Müftülüğü çalışanlarına yönelik "Çalışma İstişare Toplantısı" gerçekleştirildi.

Abone Ol

Çalışma İstişare Toplantısına ilgili İl Müftü Yardımcısı Mehmet Selim Çelik, ilgili şube müdürleri ve şefler, tekniker, teknisyen, DİBBYS ve Belgenet il sorumluları, Web İçerik Yönetimi il ve ilçe sorumlu personeller katıldı.

İstişare toplantısı Diyanet İşleri Başkanlığı, Bilgi İşlem Daire Başkanı Miraç Atmış’ın sunumuyla başladı.

Teknolojinin geleceği Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) için fırsatlar ve zorluklar konulu sunum yaptı. Bilgi ve teknolojinin  tarihsel gelişimi ve günümüze gelen teknolojinin son noktasına değinen Başkan Atmış, "Günümüzde hayatları değiştiren devrimler, artık insan gücü yerine robotların insan zekasının yerine de yapay zekanın yer almaya başladığını aktardı. Diyanet İşleri Başkanlığının misyonunun ve görevinin icabı olarak bilişimi ve teknolojinin imkanlarından yararlanarak dünyanın neresinde olursa olsun her insana ulaşmak niyetindedir. Bundan dolayı bizlere önemli görevler düşmektedir. Kendimizi yenilememiz bilişim ve teknolojiden en üst seviyeden yararlanmamız gerekmektedir. Bilgi ve teknolojiyi iyi yönde kullananlar olduğu gibi kötü yönde de kullananlar vardır. Bizler bilgi ve teknolojiyi iyi yönde kullanmalıyız." dedi.

Daha sonra DİB Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Saha Sorumlusu Sami Kaya, Başkanlıkta kullanmakta olan Pardus İşletim Sistemine Göç sunumunun yanında DİBBYS, Belgenet, Web içerik yönetimi hakkında yapılan bilgilendirici sunumlarıyla konuşmasını tamamladı.

Toplantı katılımcılar tarafından görevleri esnasında yaşadıkları sorunlar dile getirildi. Başkan Miraç Atmış tarafından sorulan soruların cevaplanması ile toplantı son buldu.