Essen DİTİB Eyalet Bölge Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Hemer bölge sorumlusu Emine Menlik'in öncülüğünde gerçekleşen kursa, çevre cami kadınlar kolu üyeleri katıldı.

Almanya Hat Kursu 4

Dört aşamadan oluşan hat kursunda hoş vakit geçiren kursiyerler, ilk aşamayı başarıyla tamamlayarak katılım belgelerini aldı. Kurs boyunca, katılımcılar kitap ayraçları ve isimler üzerinde çalışmalar gerçekleştirdi.

Almanya Hat Kursu 3

Kursiyerlere katılım belgelerini takdim eden kaligrafi ve hat sanatı eğitmeni Muhammet Tanrıkulu, kursiyerleri başarılı bulduğunu ve dört aşamanın sonunda kursiyerlerin öğrendiklerini öğretebilecek düzeye gelebileceklerini söyledi.

Almanya Hat Kursu 1

Hat kursunun ilk aşamasına katılan ve memnun kalan 16 kursiyerin arasında 12 yaşındaki Elifnaz ile 70 yaşındaki Hacer hanım, bir sonraki kursu heyecanla beklediklerini ifade etti.

Almanya Hat Kursu 2

Kadınların kursta hem eğlendiğini hem de hat sanatını öğrendiğini dile getiren Menlik, kursun düzenlenmesine imkân sağlayan Wetter DİTİB Eyüp Sultan Camii yönetimine ve hazırlıklara katkı sunan kadınlar koluna teşekkür etti.