DİYANET RADYO/TV

Yaz Kur’an Kurslarının Kazanımları Diyanet TV’de ele alındı…

Diyanet TV'de ekranlara gelen "Günün Bereketi" programında, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, Yaz Kur'an kurslarının önemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

1 Temmuz 2024 Pazartesi günü başlayan Yaz Kur'an kurslarına bu sene 3 milyona yakın çocuk katıldı.  7 hafta süren kurslarda Kuran-ı Kerim öğrenen çocuklar aynı zamanda Temel İslam bilgileri, temel ahlaki bilgiler, ibadetler, hadisler ve duaları öğrendiler.

Bütün bu 7 haftalık sürecin planlamasını yapan Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Genel Müdürü Sedide Akbulut, Diyanet TV’nin “Günün Bereketi” adlı programında Yaz Kur’an kurslarının tamamlanmasının ardından değerlendirmelerde bulundu.

Akbulut, Yaz Kur'an kurslarının çocuklara Temel İslami bilgileri öğretme ve değer aktarımı noktasında büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Çocukların memnuniyetinin çeşitli etkinliklerin rolüne de dikkat çekti.

Çocukların temizlik, edep ve diğer İslami değerlerle ilgili bilgileri yaş grubuna uygun şekilde öğrenmelerinin hedeflendiğini belirten Akbulut, 7 haftalık program süresince çocuklara; Kur'an okuma, temel İslam bilgileri, ahlak ve davranış kuralları, adab-ı muaşeret, ibadet ve duaların öğretildiğini ifade etti. Yaz Kur’an kurslarının çocukların ruhsal ve ahlaki gelişimlerinde büyük katkı sağladığını ekleyen Akbulut, “Yaz Kur'an kursları bu milletin, bu ümmetin değer aktarımı noktasında en büyük yatırımlardan biridir.” dedi.

"Günün Bereketi" programında Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, yaz Kur'an kurslarının önemine dair açıklamalarda bulundu. Akbulut, çocukların eğlenirken öğrendikleri bir ortam oluşturmak için çalıştıklarını ifade ederek şöyle konuştu:

“Kurslarda, dondurma, bisküvi, soğuk içecekler ikram ediliyor. Oyunlar oynanıyor. Çocuklar mutlu olsun ve eğlenirken öğrensinler diye bir ortam sağlanıyor.”

Akbulut, Yaz Kur'an kurslarının millet ve ümmet için büyük önem taşıdığını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

“Yaz Kur'an kursları, bu milletin ve ümmetin değer aktarımı noktasında büyük önem taşır. Ne kadar çok çalışabilirsek, gayret gösterebilirsek ve halkayı genişletebilirsek, o kadar iyidir. Asıl amacımız, yaz Kur'an kurslarında bir şeyler öğretmektir. Müfredatımızda temel İslami bilgiler yer alır; değerler eğitimimiz vardır.  Farzlar öğretilir. Çocukların en azından bu farzları öğrenmelerini sağlamak önemli bir hedeftir. Bu, imanla ilgili bazı bilgilerin farkına varmalarını ve İslam'ı anlamalarını sağlar.

Akbulut, 7 hafta süren programda çocuklara, yaş grubuna uygun olarak Kur'an okuma, temel İslam bilgileri, ahlak ve davranış kuralları, adab-ı muaşeret, ibadet ve duaların öğretildiğini ifade etti.

“Günün Bereketi” hafta içi her gün saat 10.30’da Diyanet TV’de…