Diyarbakır Müftülüğü

Yaz Kur’an Kursu öğrencileri arkeolojik müzeyi gezdi

Diyarbakır Bağlar İlçe Müftülüğü Diyanet Gençlik Koordinatörlüğü rehberliğinde yaz Kur’an kursu öğrencileri arkeolojik müzeye götürüldü.

Abone Ol

Yaz Kur’an kurslarında öğrenciler bir taraftan Kur’an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler eğitimi alırken diğer yandan sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal etkinliklere katılıyor.

Bağlar İlçe Müftülüğü tarafından Diyanet Gençlik Koordinatörlüğü rehberliğinde sosyal-kültürel etkinlikler kapsamında yaz Kur’an kurslarına gelen öğrencilere yönelik "Arkelojik Müze Gezisi" etkinliği düzenlendi.

İlçe Müftüsü Mahmut Yıldızbaş, düzenlenen etkinlik hakkında şu ifadelerde bulundu:

"Yaz Kur’an kurslarımıza gelen öğrencilerimize verilen Elif-Ba ve temel dini bilgiler eğitimi yanında sosyal  kültürel, sportif ve sanatsal etkinlikler düzenlenmektedir. İlgili kurumlarla iş birliği içinde Kur’an kurslarına gelen öğrencilerimizin, tarihi eserleri görerek tarih bilincine sahip olmak için sosyal-kültürel bir etkinlik olarak Diyarbakır Arkeoloji Müzesi gezisi gerçekleştirildi. İl Müftülüğünün ulaşım desteğiyle, İlçe Müftülüğü Diyanet Gençlik Koordinatörlüğü rehberliğinde öğrenciler kurslarından alınıp müzeye görülmektedir. Gezi sonunda kurslarına bırakılmaktadır. Söz konusu etkinliğin meydana gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz."