Iğdır Müftülüğü

Yaz Kur'an Kursu öğrencileri kültür gezisinde buluştu

Iğdır Aralık İlçe Müftülüğü tarafından Yaz Kur'an Kurslarında eğitim gören öğrencilere yönelik "Tarih ve Kültür Gezisi" programı düzenlendi.

Abone Ol

Aralık İlçe Müftülüğü tarafından Yaz Kur'an Kursu öğrencilerine yönelik çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Bu kapsamda Şehit Er Erhan Çiyapul ve Aralık Merkez Kur'an Kursu öğrencileri, "Tarih ve Kültür Gezisi" programında bir araya geldi.

Gezi kapsamında öğrenciler, İshak Paşa Sarayı, Ahmed-i Hâni Camii ve Türbesini ziyaret ederken Şeyh Ahmed El-Hâni Müzesi ve Kent Evi'ni gezdi.

Öğrencilerin moral ve motivasyonlarını artırmak, milli ve manevi duygularının gelişimine katkı sunmak amacıyla gezi programı düzenlediklerini belirten İlçe Müftüsü Osman Fidan, "Çocuklarımız bizim geleceğimiz, ecdadımız ise geçmişimizdir. Ağaç nasıl ki kökleri üzerinde göğe yükseliyorsa gelecekte ancak geçmiş üzerine inşa edilir. Bizler bugün  yapmış olduğumuz bu geziyle geçmiş ile gelecek arasında bir bağ kurmayı hedefledik. Çocuklarımız, ecdadımızın yaptığı büyük eserlere ve bizlere bıraktıkları kültüre bakarak, inşallah geleceğimizi inşa edecekler." dedi.

Öğrencilerin gezi programına katkı sağlayan herkese teşekkür eden Müftü Fidan, "Aralık Kaymakamımız Muhammet Fatih Aydın ve Doğubayazıt Kaymakamı Murat Ekinci'ye desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Kur'an Kursu ögreticilerimiz, din görevlilerimiz ve müftülük personelimize teşekkür ederim." diye konuştu.