Yurtdışından

Yeni Pazar'da 15 Temmuz anıldı

Sırbistan Yeni Pazar Din Hizmetleri Ataşeliği ve Sırbistan İslam Birliği Riyaseti iş birliğinde Sırbistan İslam Birliği Riyasetine bağlı tüm camilerde 15 Temmuz etkinlikleri gerçekleştirildi.

Abone Ol

Yeni Pazar Din Hizmetleri Ataşeliği ve Sırbistan İslam Birliği Riyaseti iş birliğinde Yeni Pazar’da Diyanet İşleri Başkanlığı din görevlilerinin görev yaptığı Sırbistan İslam Birliği Riyasetine bağlı tüm camilerde "15 Temmuz Şehitlerimize Hatim ve Dua" programı düzenlendi.

Merkezdeki programa Yeni Pazar Başkonsolosu Osman Peşmen, Başkonsolosluk yetkilileri,  Sırbistan İslam Birliği Riyaseti Başkanı (Reis) Senad Halitoviç, Din Hizmetleri Müşaviri Ertuğrul Coşkun, Din Hizmetleri Ataşesi Mehmet Melih Yılmaz, Sancak Müftüsü Muhammed Demiroviç ve SİB Riyaseti dini idare yönetim kurulundaki üst düzey yetkilileri katıldı.

Diğer taraftan Yeni Pazar’da Din Hizmetleri Ataşeliği tarafından 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında;  BNV (Boşnak Milli Konseyi) Başkanlığı Merkezi ziyaret edilerek, Boşnak Milli Konsey Başkanı Misala Pramenkoviç ve yönetim kurulu üyelerine DİB ve TDV’nin yurtiçi ve yurt dışındaki din hizmetleri, din eğitimi, hac ve umre ile Diyanet TV ve yayın hizmetleri, Ramazan ve Kurban  dönemleri başta olmak üzere genel olarak ifa ettiği dini ve hayri faaliyetler hakkında bilgi verilerek,  görüşmede hazır bulunan heyete Kur’an-ı Kerim başta olmak üzere, Başkanlığın Boşnakça yayınlarından Hz.Muhammed ve Evrensel Mesajı, Fetö, Deaş bilgilendirme broşürleri ve kurumsal hediyeler takdim edildi.

Ayrıca T.C. Yeni Pazar Başkonsolosluğunun tertip ettiği ve Boşnak milletvekilleri, SİB Reisu’l Uleması  ile dini idari heyeti, Bosna -Hersek Başkonsolosu Selma Uziçanin, belediye başkanları, resmi kurum temsilcileri, siyasi parti başkanları, STK yöneticileri ile davetlilerin iştirak ettiği  15 Temmuz etkinlikleri anma programında Başkanlık yayınlarından Fetö bilgilendirme broşürleri de Din Hizmetleri Ataşeliğimiz tarafından resmi protokol üyelerine dağıtıldı.