DİYANET HABER

Yirminci Yılında Aile ve Dini Rehberlik Hizmetleri Çalıştayı yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca "Yirminci Yılında Aile ve Dini Rehberlik Hizmetleri Çalıştayı" gerçekleştirildi.

Abone Ol

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen "Yirminci Yılında Aile Ve Dini Rehberlik Hizmetleri Çalıştayı" Ankara’da gerçekleştirildi.

2003 yılından bu yana yurdun dört bir yanında ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi için çalışmakta olan aile ve dini rehberlik bürolarının yirminci yılı münasebetiyle yapılan çalıştay, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Aile ve Dini Rehberlik bürolarının 20. Yıl tanıtım sinevizyon gösterisi ile devam eden çalıştayın açılış konuşmasında Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, günümüzde aile yapısının karşı karşıya bırakıldığı tehlikelerin büyüklüğüne dikkat çekti.

- "Aileyi güçlendirmek için çalışıyoruz"

Aile değerlerini tehdit eden olumsuzlukları, önüne kattığı herşeyi helak eden bir sele benzeten İşliyen, "Aile ve Dini Rehberlik Büro ve Merkezleri, bu selin karşısında ailenin korunması için güçlü bir sığınak bulma çabasının bir ürünüdür. Büro ve merkezlerin hizmet kalitesini artırmak ve aileyi güçlendirmek için gerçekleştirilen çalıştayımızdan güzel sonuçlar alınmasını temenni ediyorum." dedi.

Doç. Dr. İşliyen sahada çalışan tüm personele, katılımcılara ve Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanlığına çalışmalarından ötürü teşekkür etti.

- Diyanet, 5 bin personelle aile yapısına katkıda bulunuluyor

Açılış oturumunda konuşan Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi ise 502 büro ve merkezin yaklaşık 5 bin personelle aile yapısına katkıda bulunmak için gayretle çalıştığını ifade ederek yirminci yıl çalıştayının Aile ve Dini Rehberlik Büro ve Merkezlerinin bugüne kadarki çalışmalarının ve gelecekte yapılması gerekenlerin ortaya koyulabilmesi için çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

Diyanet İleri Başkanlığı idarecileri, il ve ilçe müftüleri, müftü yardımcıları, akademisyenler ve ADRB/M çalışanlarından oluşan 75 katılımcıyla gerçekleştirilen çalıştay, "ADRB/M’lerle İlgili Gerekli Kurumsal Düzenlemeler, Manevi Danışmanlık Hizmetleri, Kurumlar Arası İş Birliği, Aile, ADRB/M’ler ve Gelecek Perspektifi"  başlıklarından oluşan dört oturumun ardından değerlendirme ve kapanış oturumuyla son buldu.